• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • P64LP170 și P64LP180 – Nivelul următor în tehnologia Clearfield® Plus

    agrointeligenta.ro -

    Aproximativ jumătate din suprafața cultivată cu floarea soarelui din România este ocupată de hibrizii Clearfield® sau Clearfield® Plus, ce au la bază toleranța la substanța activă imazamox, care ajută la combaterea unor buruieni problemă pentru această cultură. Nu vom insista pe avantajele sau dezavantajele acestei alegeri tehnologice, care cu siguranță sunt cunoscute de către cei implicați în fenomenul agricol.

    Vom discuta despre doi hibrizi Clearfield® Plus din portofoliul Corteva Agriscience, care nu trebuie să lipsească din fermele care aleg această tehnologie – P64LP170 și P64LP180. Cei doi hibrizi lansați anul acesta în volume comerciale, reprezintă un nou capitol pentru companie în ceea ce privește tehnologia Clearfield® Plus. Aceștia reprezintă conversiile îmbunătățite ale celor mai cunoscuți și vânduți hibrizi Express® din România în ultimii 7 ani, P64LE25 și P64LE99, hibrizi care au revoluționat piața florii soarelui în întreg bazinul Mării Negre.

    Principalele avantaje ale acestor hibrizi sunt:

    – Cea mai bună toleranță la secetă și arșiță din categoria Clearfield® Plus
    – Rezistență genetică și tehnologică la Orobanche (Lupoaie)
    – Stabilitate și adaptabilitate excelente
    – Producții superioare
    – Toleranță la principalele boli ale culturii.

    Schimbările climatice din ultimii ani fac alegerea hibrizilor foarte dificilă. Anii extrem de secetoși sunt urmați de ani cu pluviometrie excelentă, primăverile secetoase și calde, de cele reci, cu precipitații, iar acestea sunt doar câteva exemple de care trebuie să se țină cont când stabilim structura de hibrizi.

    Dacă la acest tablou mai adăugăm și Orobanche cumana (Lupoaia), lucrurile se complică puternic, iar alegerea corectă se îndreaptă spre P64LP170 și P64LP180, care se diferențiază față de orice altă alegere, prin cel mai ridicat nivel de rezistență la Orobanche posibil astăzi, fiind singurii hibrizi recomandați în rotație scurtă în aceste zone. În unele zone “vaccinul” cu imazamox nu mai controlează suficient infestările cu Orobanche, iar singura variantă rămâne rezistența genetică, care oferă fermierului posibilitatea să aleagă în tehnologia Clearfield® Plus momentul în care trebuie să erbicideze pentru controlul perfect al buruienilor sau chiar aplicarea în 2 faze a erbicidului, fără a avea probleme cu controlul acestui fitoparazit periculos.

    P64LP170 – hibrid Clearfield® Plus semitimpuriu, care are ca bază hibridul P64LE25 și vine în primul rând cu îmbunătățiri puternice pe partea de tulpină, dar și pe partea de Orobanche – unde are toate cele 3 gene de rezistență, alături de toleranța oferită de imazamox. Toate acestea îl fac imun în fața oricărui tip de infestare cu Orobanche. Este un hibrid cu toleranță extraordinară la secetă, producții ridicate și constante, care se adaptează ușor în orice fermă/tehnologie.

    P64LP180 – hibrid Clearfield® Plus semitimpuriu, la limita cu timpurii, are ca bază hibridul P64LE99, dar cu talie mai mică și mai timpuriu. Productivitate foarte bună, este recomandat în tehnologii intensive și densități ridicate, în rotație scurtă și în zonele cu infestări puternice cu Orobanche. Se pretează foarte bine la semănatul întârziat sau chiar cultura a doua.

    Cei doi hibrizi, P64LP170 și P64LP180, au ocupat primele doua poziții în testările publice ale APPR Iași, realizate în Podu Iloaiei anul acesta.

    Cultura de floare este mai ușoară și mai profitabilă cu P64LP170 și P64LP180!

    Andrei Ciocoiu – Category Marketing Manager Seeds RO & MD- Corteva Agriscience


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”