• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Un fermier mulțumit. Nicolae Zamfir are fermă irigată și utilaje moderne datorită creditelor agricole

  Adrian Radu -

  Creditele în agricultură înseamnă dezvoltarea fermelor, creșterea profitabilității și, în final, profit pentru cei care au ales să muncească pământul. Este concluzia la care a ajuns și Nicolae Zamfir din Letea Veche, județul Bacău. Povestea fermierului băcăuan a început înainte de 1989, iar acum se felicită pentru alegerile făcute. Inclusiv pentru că a luat legătura cu Patria Bank.

  Nicolae Zamfir este legat de agricultură din prima zi de viață. Bunicii și părinții au trăit din munca la câmp. Și au trăit bine, după cum își amintește agricultorul din Bacău. Inevitabil, a făcut și el pasul spre această meserie.

  “Eu am lucrat la IAS Bacău înainte de ‘89, după ‘89 au fost problemele cu terenurile, cu preluarea de către populație, am încercat în primul an așa cu un grup de cetățeni, să vedem cum merg lucrurile, dacă ne înțelegem. A fost ok, am încheiat contracte de arendă și din momentul ăla m-am tot extins. Am pornit de la câteva zeci de hectare, 10-20 de hectare. În prezent, deținem peste 500 de hectare în exploatație”, a declarat Zamfir.

  În acele vremuri, utilajele erau vechi, tehnologia scumpă, astfel că singura varianta a fost cea a creditelor bancare. A putut cumpăra hibrizi din genetică de ultimă oră, utilaje performante și a înființat și un sistem de irigații, care ocupă deja 80% din suprafața fermei.

  Patria Bank a venit repede în ajutorul fermierului Nicolae Zamfir. ”E un partener flexibil, dinamic, foarte operativ și aș putea spune că se simte prezența lor în teren. Chiar fac echipă cei de la Patria Bank cu fermierul. Creditul nu trebuie tratat chiar așa abstract. Adică l-am dat și cu asta, basta, ne mai auzim la rambursare. Nu. Cel puțin reprezentantul zonal ne contactează, ne mai prezinte alte oferte, alte produse, mai analizăm situația afacerii, cum stăm, am mai înaintat, până unde, ce și cum, și funcție de asta mai apar oportunități de creditare”, a explicat fermierul băcăuan.

  Toate datele legate de creșterea afacerii arată că Nicolae Zamfir a luat decizia cea mai bună când a apelat la Patria Bank. De la o cifră de afaceri de câteva zeci de mii de lei a ajuns la 7 milioane de lei. Iar exemplul său poate fi urmat și de cei care acum fac primii pași în agricultură.

  “La tineri nu prea ar trebui să fie teamă. Tinerețea, de regulă, e amprentată de naivitate, de aventură, de curaj. Să se adreseze unei bănci cu experiență în domeniu, cum este Patria Bank, unde sunt profesioniști, unde personalul este alături de tânărul fermier și, cu siguranță, teama va fi depășită fără probleme”, a concluzionat Nicolae Zamfir.

  Produsele de creditare dedicate agriculturii oferite de Patria Bank acoperă toate nevoile specifice segmentului:
  – achiziția de bunuri (vehicule, echipamente, utilaje etc.) utilizate în activitatea agricolă, cu până la 100% finanțare a valorii acestora, inclusiv finanțarea TVA-ului
  investiții imobiliare (terenuri agricole, achiziție de clădiri / ferme, construcție / renovare clădiri / ferme etc.), utilizate în scopul desfășurării activității agricole, achiziție terenuri agricole etc.); precum și alte investiții specifice activității agricole; cu până la 100% finanțare din valorea terenului
  – refinanțarea creditelor de investiții de la alte instituții financiare sau refinanțarea investițiilor realizate din surse proprii;
  finanțare capital de lucru curent, achiziție de inputuri de la furnizorii parteneri Patria Bank
  Credite APIA
  – finanțări punte pentru proiecte cu Fonduri Europene;
  – credite de investiții pentru co-finanțarea proiectelor cu Fonduri Europene;
  – componente ale proiectelor pe Fonduri Europene și naționale care nu sunt reglementate

  Produselor dedicate, care favorizează specificitatea acestui domeniu (atât în tipologia de culturi, cât și în particularitățile de rambursare, în funcție de sezonalitatea caracteristică), Patria Bank le adaugă echipe dedicate, dublu specializate (vânzători cu specializare bancară & inginerie agro și aprobatori specializați în finanțarea agriculturii), deservind toate tipurile de firme cu domeniu de activitate agricultura.

  Toate produsele oferite de Patria Bank fermierilor, dar nu numai acestea, pot fi consultate pe www.patriabank.ro sau discutate cu agenții băncii.


  Te-ar mai putea interesa

  Plăți integrale la APIA. Data de la care se virează în conturi a doua tranșă din subvenție Înălțimea maximă a gardului dintre vecini. Prevederi în lege Lucian Georgescu: Oameni buni, nu mai vindeți pâmântul agricol pe sume ridicole!

  Ultimele știri

  Subvenții APIA 2023 – calendar cu plățile pentru fermieri până la finalul anului Zăpadă de Moș Nicolae. Cum va fi vremea în această săptămână Apele au făcut prăpăd în mai multe comune. S-au emis noi alerte de inundații