• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Hrănirea păsărilor sălbatice în timpul iernii. Câteva reguli de aur

  Mircea Olteanu -

  Hrănirea păsărilor sălbatice în timpul iernii este una dintre activitățile cele mai comune și ușoare pentru protecția păsărilor, existând doar câteva reguli simple. Când putem începe să hrănim? Ce fel de hrană le place speciilor de păsări care ne vizitează mai des grădina? De ce este importantă adăparea? Iată răspunsurile la cele mai importante întrebări.

   

  Când începem să hrănim păsările sălbatice

  Dacă decideți că vreți să hrăniți păsările care vizitează grădina casei sau balconul apartamentului nostru, atunci faceți acest lucru încă de la apariția primelor semne de zăpadă și până când vine primăvara. Această perioadă durează aproximativ de la începutul lunii decembrie până în a doua jumătate a lunii martie. Este extrem de important să nu le hrănim deloc în timpul sezonului de reproducție, deoarece puii nu vor putea digera hrana și acest lucru le va provoca moartea.

  Cu ce ​​hrănim păsările sălbatice

  Păsările mici, cum ar fi pițigoiul albastru, pițigoiul mare, măcăleandrul, florintele, țicleanul sau ciocănitoarea, sunt mulțumite să mănânce diverse semințe. Cea mai ușoară și ieftină soluție este să le dăm semințe de floarea-soarelui, scrie site-ul Picup.hu. Desigur, puteți alege și dintre amestecurile de semințe disponibile în comerț, care sunt de obicei un amestec de floarea-soarelui, grâu, mei și porumb. Păsările se hrănesc diferit, unele specii preferând să culeagă semințele pe pământ, în timp ce altele se hrănesc din recipiente pentru mâncare.

  Există multe tipuri de astfel de recipiente, cele mai simple fiind cele amenajate direct pe pământ. Hrănitoarele plasate la ferestre sau pe pervaz sunt o soluție bună, chiar și pentru iubitorii de păsări care nu au grădină. Un tip popular de recipient este cel suspendat, fiind disponibile în magazine mai multe modele, dar le poți realiza chiar tu, fie dintr-o sticlă de plastic, fie dintr-un dovleac, dar pot fi găsite multe alte soluții creative și online.

  Turtă pentru păsări

  Prăjitură pentru pasări

  Pentru a face o prăjitură sau turtă pentru păsări se folosește grăsime topită de vită, amestecată cu două pumni de semințe. Compoziția se toarnă apoi într-un pahar de smântână sau iaurt, care se atârnă de o sfoară. Sturzilor și altor păsări le place să caute mâncare în pământ, așa că putem îngropa flori de măr și cotoare de măr. În ceea ce privește hrănirea păsărilor în timpul iernii este important de menționat încă un aspect, și anume problema surselor naturale de hrană. Dacă plănuiți o grădină prietenoasă cu păsările, alegeți arbuști și copaci care oferă hrană păsărilor din grădină. Exemplele includ castan porcesc, scoruș, păducel, molid și multe altele.

  Căsuță suspendată pentru hrănirea păsărilor

  Cu ce să nu hrănim păsările

  Acum că am enumerat ce le putem oferi păsărilor, să vedem și ce alimente sunt interzise pentru ele. Rețineți că păsările nu sunt „porci de bucătărie”, așa că nu trebuie hrănite cu resturile din bucătărie! Nu le hrăniți niciodată cu pâine și pesmet, deoarece le pot afecta sistemul digestiv și le-ar putea cauza moartea. De asemenea, este interzisă hrănirea păsărilor cu mâncare alterată, mucegăită sau sărată, deoarece le poate fi fatală.

  Apă pentru păsări iarna

  Să dăm și apă, nu doar să hrănim!

  Pentru păsări, apa de băut este poate chiar mai atractivă decât hrana în timpul iernii. Pentru a le asigura apa proaspătă, neînghețată, este suficient un recipient din ceramică sau plastic umplut cu apă călduță. Tot ce trebuie să facem este să reumplem recipientul cu apă atunci când aceasta a înghețat.


  Te-ar mai putea interesa

  Viscol în martie și aprilie? Ce anunță meteorologii pentru următoarele săptămâni Șeful APIA – anunț pentru fermierii care așteaptă plata finală a subvențiilor Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi

  Ultimele știri

  Casa Verde 2024 – buget record pentru instalarea panourilor solare Programul Rabla pentru Tractoare – aprobat! Fermierii primesc bani pentru achiziția de utilaje noi Guvernul a aprobat subvenția de 25 lei pe familia de albine. Cererile se depun la DAJ