• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adrian Chesnoiu: ”Nicio roșie românească nu va mai rămâne nerecoltată și neutilizată!”

    Roxana Dobre -

    Adrian Chesnoiu, ministrul propus al Agriculturii își dorește ca legumicultorii să nu mai ajungă în situația de a arunca la gunoi producția ci acestea să ajungă pe mesele românilor.

    ”Eu chiar îmi doresc și sper să avem mandatul până în 2024. (…) astfel încât să ne asigurăm că nicio roșie românească nu va mai rămâne nerecoltată și neutilizată în acest proces de hrănire a populației, varza și castraveții nu vor mai fi aruncați la marginea drumului, iar producția românească de legume și produse autohtone să meargă acolo unde trebuie, pe masa românilor la niște prețuri pe care ei să și le poată permite”, a spus Adrian Chesnoiu miercuri, 24 noiembrie, la audierile din Parlamentul.

    Acesta a menționat și Casa de Comerț Unirea. ”Este clar că trebuie să intervenim acolo, iar România nu trebuie să piardă startul cu celelalte țări din regiune, pentru că toți dezvoltă mecanisme proprii, statale de intervenție în gestionarea acestei problematici”, a declarat Adrian Chesnoiu. Obiectivul său este ca producția românească de legume și produse autohtone, în general, să ajungă pe mesele românilor la prețuri accesibile și nu să fie aruncată la gunoi.


    Te-ar mai putea interesa

    De la Angus la Carpatine. Fermierul Toma Zerestea și-a mărit ferma cu un efectiv de 75 de capre APIA – protocol de colaborare cu ITM pentru controalele pe condiționalitate socială Arabia Saudită a cumpărat 920.000 de tone de grâu, inclusiv de la Cerealcom. Preț per tonă

    Ultimele știri

    Meteorolog: Vom avea ger până miercuri dimineață. Precipitațiile vor fi puține Gala Pro Agricultura Transilvaniae 2025 – mesaj de unitate și colaborare pentru viitorul agricultorilor români! Cooperativa Rodagria: Șase fermieri au mizat pe producția de sucuri și investesc în propriul magazin în București