• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGROVIR – Cinci sfaturi utile pentru a crește eficiența fermei anul viitor!

    agrointeligenta.ro -

    Compania AGROVIR oferă un sistem dedicat în totalitate agriculturii atât în producția vegetală, viticolă cât și zootehnică. Cu un portofoliu complex de clienți și o vechime de peste 12 ani în piața soluțiilor digitale, compania este extinsă în mai multe țări din Europa de Est și America de Sud. AGROVIR este un produs indispensabil agriculturii moderne și sustenabile care este viabil și prezent în multe ferme de prestigiu. Soluția este de 5 ani implementată și în fermele din România, beneficiind astfel de dezvoltările specifice țării noastre.

    Creșterea prețurilor de intrare ar trebui compensată cu o eficiență mai mare, altfel profitul va fi mai mic. Deciziile susținute de date sunt mai eficiente decât utilizarea pur și simplu a practicilor din ultimii ani și merită să dedicați timp unor astfel de activități.

    Iată 5 idei de luat în considerare, dacă ești un fermier al secolului 21 și nu vrei să le ratezi:

    1. Merită să vă regândiți și să vă schimbați procesul de selecție a culturilor?

    Fermierii fac acum planuri pentru recolta de vară de anul viitor (culturi de iarnă deja semănate), adesea pe baza unui plan standard de rotație a culturilor care se potrivește solurilor lor și care copiază practicile anului trecut.

    Decizia este adesea copy-paste și parțial se bazează pe sentimente. În loc de asta, ar fi bine să analizăm performanța recoltei trecute la fermă într-o manieră obiectivă, să vedem ce poate fi schimbat și îmbunătățit și să folosim asta ca input pentru planul pentru anii următori. Analiza obiectivă este cea mai bună posibilă dacă lucrările anterioare din domeniu sunt bine documentate (tehnologie, randamente, costuri etc.).

    În măsura în care rotația culturilor permite, este, de asemenea, grozav să te aventurezi pentru o suprafață limitată în culturi noi cu mai mult potențial în viitor (care se încadrează în acordul ecologic european, de exemplu) și, de asemenea, să diversifici riscul.

    Atunci când alegeți culturile, luați în considerare și ce utilaj este necesar când, pentru a evita sarcinile de vârf care pot fi costisitoare (închiriați capacitate suplimentară). Operațiunile de lucru pe câmp pot fi planificate și executate astfel încât utilajul existent și capacitatea de muncă să le poată gestiona cu uşurință.

    Cu ajutorul FMS (sistem management ferma) pus la dispoziție de AGROVIR vă puteți cunoaște și îmbunătăți performanța, explora culturi noi, aveți un control mai bun în timpul anului, mai puțin stres cu sarcinile de vârf ale utilajelor.

    Acest lucru duce la îmbunătățirea marjelor financiare, răspândirea riscurilor, un control mai bun, mai puțin stres.

    2. Analizează semințele și potențialul agrochimic al solului, îmbunătățește agrotehnica culturilor și reduce costurile inputurilor

    Testarea diferitelor materiale de intrare, soiuri de semințe și tehnologii fac parte din viața fermierilor. FMS (sistem management ferm) de la AGROVIR este un real ajutor în structurarea rezultatelor activităților de testare și ajută fermierii să selecteze cea mai eficientă combinație de semințe/materiale de intrare și tehnologie.

    Structurarea rezultatului înseamnă pur și simplu să colectezi date pe fiecare câmp de testare de la materialele utilizate până la rezultatul recoltării și să le pui într-o formă simplă pentru analiză.

    Soiurile se schimbă, materialul de intrare este în continuă schimbare și, de asemenea, se dezvoltă mașina disponibilă pentru tehnologia modernă. În acest mediu în schimbare, soluțiile de management al fermei sunt de un real ajutor pentru a arăta rapid rezultatul și a lua mai repede cele mai bune soluții. Reducerea materialelor de intrare face parte din politica Green Deal și fermierii ar trebui să implementeze acest lucru. Soluțiile FMS și, în general, soluțiile digitale ajută fermierii să utilizeze mai eficient îngrășămintele și pesticidele de intrare pentru a obține cele mai bune rezultate posibile cu o cantitate mai mică.

    Testarea este o activitate continuă, iar rezultatul trebuie colectat și comparat de-a lungul anilor pentru a oferi o imagine corectă. Soluții FMS care ajută fermierii să colecteze date despre anii de agricultură și să compare cu ușurință tehnologiile/rezultatele de-a lungul anilor.

    3. Care sunt domeniile de creștere a eficienței în 2022?

    Cu 20% din timpul tău, poți rezolva 80% din problemele tale. Adevărata provocare este să știi să-ți concentrezi atenția pentru a obține cel mai înalt rezultat. Pentru optimizarea costului de cultivare este important să cunoaștem structura costului și să ne concentrăm pe acele zone în care costul este ridicat.

    Tehnologia de cultivare, gestionarea arendării terenurilor, achiziția intrărilor, costul utilajelor, costul fortei de muncă. Care sunt domeniile în care vă puteți îmbunătăți rezultatele cu cel puțin 5%?

    Eficiența (sau lipsa eficienței) stă în detalii. Cunoașterea exactă a structurii costului oferă șansa de a-l îmbunătăți.

    AGROVIR colectează toate datele într-un singur sistem, prin urmare managerii au posibilitatea de a analiza datele și de a lua cele mai bune decizii. Mai puțin stres și rezultate mai multe este rezultatul în beneficiul fermierilor. Creșterea prețurilor de intrare ar trebui compensată cu o eficiență sporită, altfel profitul va fi mai mic.

    4. Îmbunătățiți administrarea pentru a îmbunătăți eficiența

    Lipsa capacității administrative este o problemă reală în agricultură, prin urmare obținerea celui mai bun rezultat cu o capacitate limitată este o provocare pentru fiecare manager de fermă. Utilizați cât mai bine resursele limitate, asigurându-vă că cheltuiți energia în cel mai eficient mod.

    Cu instrumentele și procedurile adecvate de management al fermei, capacitatea administrativă poate fi îmbunătățită, prin urmare luarea deciziilor poate fi susținută cu date. Datele sunt valoroase dacă sunt colectate și corelate cu alte date. Colectarea datelor într-un FMS (sistem management ferma) oferă potențialul real de a se transforma în informații.

    Eliminați registrul de date paralel, foile Excel și munca manuală pe hârtie. Deciziile bazate pe sentimente sau rezultate din trecut pot fi îmbunătățite folosind date, folosind soluții digitale care pot ajuta la colectarea și structurarea datelor (cu privire la culturi, soi, regiuni sau câmpuri).

    5. Avantajele unui plan scris față de unul doar în capul tău

    Fiecare fermier din România are un plan în cap, dar mai ales pe ordinea de zi, dar folosesc aceleași planuri pentru tehnologie de mulți ani, cu sistemul poate vedea îmbunătățiri sau nu și poate schimba planurile la noi tehnologii.

    FMS (sistem management ferma) poate oferi o imagine de ansamblu bună asupra întregii operațiuni a fermei. Există multe motive pentru care informațiile scrise și structurate sunt utile. Cum se calculează cantitatea necesară de intrări fără a o nota, implică multe riscuri.

    Elimină așteptările neclare între membrii conducerii, nu mai este atât de ușor ca atunci când gestionați o fermă singur. Dacă responsabilitățile sunt trasate clar, și alții pot înțelege.

    Fiecare acțiune din lucrarea vegetală sau operațională în fermă le găsiți rapid în sistemul Agrovir, plus puteți vizualiza planurile/culturile agrotehnice din anii anteriori. Pentru viitorul sistem de subvenții arată o prezentare bună pentru anii următori și istoria durabilă a agriculturii fermei.

    Dacă fermierul dorește să vândă ferma, datele istorice la îndemână cresc valoarea fermei.

    Puteți obține mai multe detalii despre AGROVIR la:

    www.agrovir.eu

    Ing. Sergiu Cioca;  Telefon: 0729.084.746; e-mail: sergiu.cioca@agrovir.ro

    Ervin Miklos: Telefon: 0751.299.910; e-mail: mikloservin@lgtproject.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Anunțul unui șef APIA pentru toți fermierii care au cerut subvenții Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei

    Ultimele știri

    Sprijin pentru micii producători! DAJ Giurgiu redeschide piața volantă! Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Egiptul și Algeria – achiziții masive de grâu din Rusia, Ucraina și Bulgaria