• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Pănescu, Asociația Forța Fermierilor: ”Adrian Chesnoiu este printre puținii oameni care pot să scoată agricultura din criza în care a intrat!”

    Angelica Lefter -

    Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, este un om foarte capabil și pregătit, va rezolva problemele din agricultură, însă ”drumul nu va fi ușor”. Declarația îi aparține lui Dan Pănescu, vicepreședinte al Asociației Forța Fermierilor și președinte al Asociației Tinerilor Fermieri Mehedinți. În cadrul Asociației, Pănescu este și și Coordonator al Grupului de Apicultură.

    ”Adrian Chesnoiu este printre puținii oameni care pot să scoată agricultura din criza aceasta în care a intrat. El și cu fostul ministru Petre Daea, care a făcut ceva pentru agricultura românească și care făcuse niște programe foarte-foarte bune, veneau în sprijinul fermierilor să le rezolve cea mai mare problemă pe care o aveau de fapt și anume comercializarea produselor că toată lumea produce, dar vorbim de comercializare. Casa de Comerț Unirea era un program foarte, foarte bine pus la punct, mai avea și greșeli într-adevăr, că nu suntem perfecți, dar le putem îndrepta pe parcurs”, a menționat Dan Pănescu.

    Implicat în problemele legumicultorilor, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Mehedinți, Dan Pănescu, a opinat că este un fin observator, iar din întâlnirile sale cu Adrian Chesnoiu și-a dat seama de nivelul de cunoștințe și capacitatea proaspătului ministru al Agriculturii.

    ”Pe domnul Adrian Chesnoiu îl văd un om foarte capabil, e și foarte pregătit, am luat parte la niște ședințe la care am participat împreună și s-a văzut că nu vine cu copiuțe ca alți politicieni, cu care să-ți răspundă la întrebări. Pur și simplu deține cunoștințele pentru a-și face datoria în ministerul Agriculturii. Cu siguranță este singurul care ar putea rezolva problemele acestea și să nu uităm propunerile noastre de la Camera Deputaților, cand am fost la București cu o delegație de la Agrointeligența, când unii dintre colegi au propus aducerea în legalitate a construcțiilor din extravilan, când oamenii nu puteau să propună proiecte și deși nu ne-a promis atunci imediat că poate rezolva, fiind în opoziție și neavând voturi suficiente, iată că până să ajungă ministru a rezolvat această problemă”, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, reprezentantul legumicultorilor mehedințeni.

    Acesta a trasat pe scurt problemele pe care noul șef de la Agricultură le-ar putea rezolva.

    ”Printre problemele pe care le-ar putea rezolva ar fi să deblocheze mai repede din banii aceia necheltuiți, pentru că ați văzut și dumneavoastră, execuția bugetară este de 50 sau sub 50%. Deblocarea sprijinului la tomate, acei 3000 de euro cu care fermierii erau obișnuiți și pentru care unii și-au făcut credite la bancă bazându-se pe pe acest ajutor că funcționează 8 ani, așa cum fusese inițial programat și pe care domnul Oros l-a întrerupt. Aceasta dă o predictibilitate foarte bună a legumicultorilor asupra datei înființării culturilor atât pe roșii cât și pe castraveți, că am văzut cu toții ce s-a întâmplat în vara aceasta când s-au aruncat roșii, castraveți, ardei, multe legume la gunoi pentru că fără programe concrete, oamenii nu știu cu ce să iasă pe piață”, a spus Dan Pănescu.

    Legumicultorii așteaptă în special rezolvarea problemelor legate de subvenții

    Acesta a explicat că legumicultorii așteaptă în special rezolvarea problemelor legate de subvenții, dar și rezolvarea problemei accesului în marile magazine, astfel încât legumele la vânzare să nu aibă un preț sub prețul de producție.

    ”Acum, mai sunt persoane din alte tabere care nu agreează și care nu sprijină agricultura din România care vin cu fel și fel de tertipuri, că noi așteptăm ajutoare, că noi așteptăm subvenții, păi da toată Europa are nevoie de subvenții. Toată Europa beneficiază de subvenții până la urmă. Noi fără aceste subvenții și fără aceste ajutoare o să fim cu prețul de producție peste prețul de vânzare al produselor în market direct și atunci legumicultorii au preferat să arunce roșiile pentru că prețul lor era sub prețul de producție. Cu siguranță aceste probleme vor fi rezolvate de Adrian Chesnoiu, numai că nu o să fie ușor. Și rândul este conștient de acest lucru, numai cu oameni potriviți pe lângă dânsul, în viitorul apropiat o să rezolve aceste probleme”, a încheiat Dan Pănescu.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale