• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANM: Luna decembrie vine cu ninsori în 32 de județe! Alerte meteo în vigoare de astăzi!

  Roxana Dobre -

  Alerte ANM de intensificări ale vântului, ninsori și vreme rece. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți, 30 noiembrie, mai multe avertizări de Cod Galben și Cod Portocaliu valabile atât pe toată durata zilei dar și în prima zi de iarnă, pe 1 decembrie!

  Iată care sunt alertele emise de ANM astăzi, marți, 30 noiembrie:

  AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 10 – 30 noiembrie, ora 20
  Fenomene vizate: intensificări ale vântului
  Zone afectate: Dobrogea, sud-vestul Olteniei, în Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m

  În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75…85 km/h și va ninge viscolit.

  Cele 17 judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Buzău, Covasna, Vrancea, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Sibiu, Alba, Argeş, Vâlcea, Hunedoara, Gorj, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Tulcea şi Constanţa.

  AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD PORTOCALIU

  Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 12 – 30 noiembrie, ora 18
  Fenomene și zone vizate: intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a județului Constanța

  În după-amiaza și seara zilei de marți (30 noiembrie), în zona de litoral a județului Constanța vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80…90 km/h.

  AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 20 – 01 decembrie, ora 16
  Fenomene vizate: intensificări ale vântului și ninsori

  În intervalul menționat, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea.

  Până în dimineața zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

  Cele 23 de județe aflate parțial sub alertă de cod galben de ninsori sunt: Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița,  Brașov, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Alba, Arad, Bihor, Sălaj. 

  AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD PORTOCALIU

  Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 23 – 01 decembrie, ora 11
  Fenomene și zone vizate: ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1500 m în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali

  În nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.

  Cele 9 județe aflate parțial sub cod portocaliu de ninsori abundente la altitudini de peste 1500 m sunt: Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Caraș-Severin.

  INFORMARE METEOROLOGICĂ

  În vigoare a rămas și o informare meteorologică emisă luni 29 noiembrie și care este valabilă până marți, 30 noiembrie, ora 20.00. Conform meteorologilor, se vor înregistra rafale în general de 50…70 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali începând din dimineața zilei de marți (30 noiembrie) de peste 80…100 km/h și temporar va ninge.


  Te-ar mai putea interesa

  Care ar fi un preț corect pentru oul de țară? ANT: 11,92 euro la hectar. Lista cu subvențiile APIA care au intrat la plată de astăzi! Alertă meteo! Ninsori și viscol în 26 de județe, până duminică

  Ultimele știri

  Încă o mare fabrică de lapte din România și-a închis de astăzi porțile! Cum au ajuns producătorii români doar simpli vizitatori la cel mai mare târg de fructe Secretar de stat din MADR – anunț despre plata despăgubirilor de secetă la culturile de primăvară!