• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANM: Luna decembrie vine cu ninsori în 32 de județe! Alerte meteo în vigoare de astăzi!

    Roxana Dobre -

    Alerte ANM de intensificări ale vântului, ninsori și vreme rece. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți, 30 noiembrie, mai multe avertizări de Cod Galben și Cod Portocaliu valabile atât pe toată durata zilei dar și în prima zi de iarnă, pe 1 decembrie!

    Iată care sunt alertele emise de ANM astăzi, marți, 30 noiembrie:

    AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

    Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 10 – 30 noiembrie, ora 20
    Fenomene vizate: intensificări ale vântului
    Zone afectate: Dobrogea, sud-vestul Olteniei, în Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m

    În intervalul menționat, în Dobrogea, precum și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridonali și de Curbură, cu viteze ce vor depăși 75…85 km/h și va ninge viscolit.

    Cele 17 judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Buzău, Covasna, Vrancea, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Sibiu, Alba, Argeş, Vâlcea, Hunedoara, Gorj, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Tulcea şi Constanţa.

    AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD PORTOCALIU

    Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 12 – 30 noiembrie, ora 18
    Fenomene și zone vizate: intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a județului Constanța

    În după-amiaza și seara zilei de marți (30 noiembrie), în zona de litoral a județului Constanța vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80…90 km/h.

    AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

    Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 20 – 01 decembrie, ora 16
    Fenomene vizate: intensificări ale vântului și ninsori

    În intervalul menționat, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea.

    Până în dimineața zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

    Cele 23 de județe aflate parțial sub alertă de cod galben de ninsori sunt: Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița,  Brașov, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Alba, Arad, Bihor, Sălaj. 

    AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD PORTOCALIU

    Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 23 – 01 decembrie, ora 11
    Fenomene și zone vizate: ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1500 m în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali

    În nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.

    Cele 9 județe aflate parțial sub cod portocaliu de ninsori abundente la altitudini de peste 1500 m sunt: Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Caraș-Severin.

    INFORMARE METEOROLOGICĂ

    În vigoare a rămas și o informare meteorologică emisă luni 29 noiembrie și care este valabilă până marți, 30 noiembrie, ora 20.00. Conform meteorologilor, se vor înregistra rafale în general de 50…70 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali începând din dimineața zilei de marți (30 noiembrie) de peste 80…100 km/h și temporar va ninge.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului