• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Frații Raj și Alok Gupta – credit de 49,4 mil. de euro să preia 13.700 de hectare în sudul țării!

  Roxana Dobre -

  Holdingul privat African Industries Group (AIG), cu investiții în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Vest, a obținut un credit în valoare de 49,4 milioane de euro, sumă care va fi investită pentru extinderea activității agricole din România a grupului, prin preluarea a 13.700 hectare în sudul țării. Finanțarea sindicalizată a fost coordonată de Banca Transilvania, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, iar din sindicatul de bănci face parte și OTP Bank România, ambele bănci fiind finanțatori.

  Potrivit unui comunicat de presă al Bank România, tranzacția pentru care holdingul AIG, deținut și controlat de frații Raj și Alok Gupta, a semnat această finanțare sindicalizată, este una de referință pe piața de agribusiness din România, având în vedere că destinația principală a creditului este preluarea Thames Farming Enterprises (Olanda), compania-mamă a fermelor Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management, din județul Călărași, cu o suprafață totală de 13.700 hectare și o capacitate de depozitare de aproape 40.000 de tone.

  „Tranzacția reprezintă un pas important privind angajamentul nostru față de România. Am început operațiunile agricole în 2015, cu 2.300 de hectare în Teleorman, iar în urma acestei tranzacții ne apropiem de 20.000 de hectare. Pentru a spori producția agricolă și pentru a ne pregăti pentru schimbările mari și imprevizibile ale vremii vom continua să investim în sisteme de irigare, în tehnologizare și în modernizarea echipamentelor. În același timp, vom adopta practici agricole pentru sustenabilitatea și conservarea solului, pentru a reduce utilizarea diferitelor substanțe chimice și a combustibililor pentru culturi. Scopul nostru este să investim în automatizarea și tehnologizarea fermelor, inclusiv prin implementarea de know-how specializat. Avem deja în funcțiune microstații meteo moderne, imagini prin satelit și diverse metode de monitorizare cu precizie a proceselor din fermele noastre. Prin intermediul companiei noastre Agroconcept aducem cele mai performante utilaje agricole ale diverselor mărci globale de top, ceea ce ne oferă o poziție unică în România. Căutăm continuu noi oportunități de investiții agro-tehnologice, pentru a face agricultura mai eficientă, mai precisă și mai robustă, și ne uităm la investiții în zone care contribuie la adăugarea de valoare produselor agricole”, declară Raj Gupta, acționarul African Industries Group.

  „Finanțarea agriculturii este una dintre direcțiile strategice ale OTP Bank România, această industrie reprezentând o parte importantă din portofoliul nostru. Ne dorim să fim alături atât de fermierii mici și mijlocii, cât și de grupurile mari, active în acest domeniu. African Industries Group face parte din a doua categorie și ne bucurăm că am putut să îi susținem în acest proiect care reprezintă o etapă importantă în planurile lor de dezvoltare pe plan local”, afirmă Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, Divizia Afaceri.

  „Banca Transilvania este un finanțator tradițional al agriculturii românești, aducând o expertiză vastă prin segmentul specializat Agribusiness. Ne bucurăm să susținem, prin departamentul nostru de sindicalizări, finanțarea uneia dintre cele mai importante tranzacții de achiziții din agribusiness, prin dimensiunea sa”, declară Cosmin Călin, Director Executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

  Echipa multidisciplinară Deloitte România și Reff & Asociații a oferit servicii de consultanță, un proces detaliat de due diligence, asistență în structurarea tranzacției, precum și pregătirea și negocierea documentelor tranzacției. Echipa internațională Dentons a condus consultanța cu privire la tranzacția de achiziție (guvernată de drept englez), precum și cu privire la finanțarea pentru achiziție, pusă la dispoziție de Banca Transilvania și OTP Bank. Consilierul juridic pentru Banca Transilvania a fost firma de avocatură Țuca Zbârcea și Asociații, iar EY a fost tax adviser-ul tranzacției.

  Despre AIG

  African Industries Group este un holding privat fondat în anul 1971, cu investiții în Europa, Africa de Vest și Orientul Mijlociu, cu venituri anuale de aproximativ 1,2 miliarde USD. Activitățile Grupului sunt mai ales în industria fierului și otelului, industria chimică și materiale de construcții, agricultura si dezvoltare imobiliara. African Industries Group are în prezent peste 10000 de angajați în peste 10 țări din întreaga lume.

  Despre Banca Transilvania

  Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 18% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

  Despre OTP Bank România

  OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcție de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018. OTP Group are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală și de Est, în timp ce subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezență de piața locală. Promovând inovația, creșterea stabilă și servicii financiare integrate, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajați deservește zilnic aproape 16,3 milioane de clienți din 11 țări


  Te-ar mai putea interesa

  Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei

  Ultimele știri

  Plăți subvenții APIA! Fermierii care au încasat banii în conturi în ultimele zile Vremea în următoarea lună – unde vor fi cele mai mari temperaturi, dar și ploi însemnate România a scos ”artileria grea” în lupta cu seceta. Județele unde ploaia va fi produsă artificial