• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANM: Vânt puternic, ninsori şi viscol până marți seara. Harta județelor afectate!

  Roxana Dobre -

  Avertizări emisă de meteorologi, până marți, 18 ianuarie. Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe alerte de vânt puternic, ninsori moderate cantitativ și viscol.

  Iată cele patru alerte emise de ANM – 3 coduri galbene și unul portocaliu:

  MESAJ 1: COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 10 – 17 ianuarie, ora 16
  Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului
  Zone afectate: conform textului și hărții

  În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h. În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol. Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

  MESAJ 2: COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU

  COD GALBEN: Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08
  Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

  Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.
  La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

  COD PORTOCALIU: Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 16 – 18 ianuarie, ora 08
  Fenomene și zone vizate: în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă.

  În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

  MESAJ 3: COD GALBEN

  Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 08 – 18 ianuarie, ora 20
  Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului

  Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte. În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă. În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h.


  Te-ar mai putea interesa

  Viscol în martie și aprilie? Ce anunță meteorologii pentru următoarele săptămâni APIA a început plata subvențiilor ANT! Când ajung primii bani în conturile fermierilor Cele mai ieftin sistem de irigare prin picurare. Confecționarea pas cu pas

  Ultimele știri

  Ajutor pentru creșterea porcilor: 2.000 de lei/scroafă. Condiții, acte necesare Vânzarea terenurilor, la vedere. MADR lansează un registru cu tranzacțiile de terenuri agricole Alertă ANM: Val de aer încărcat cu praf saharian, până vineri seară, deasupra României