• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ELICA PRO: Mai mult de jumătate din producția de miez din Bulgaria trece prin echipamentele noastre

    agrointeligenta.ro -

    Detelina Petrova este managerul ELICA PRO, a absolvit „Prognoza și planificarea întreprinderilor mici și mijlocii” la Academia de Economie „D. A. Tsenov ” în Svishtov și este principalul motor al proceselor companiei. Gestionează toate proiectele din cadrul programelor europene și este direct legată de inovare. Efectuează revizuirea și coordonarea activităților operaționale și administrative din companie. De asemenea, creează priorități de lucru într-un mediu de lucru dinamic și menține spiritul bun și motivația echipei.

    Detelina Petrova, Manager ELICA PRO. Sursa: ELICA PRO

    Dna Petrova, ELICA PRO este una dintre companiile bulgare stabile și serioase de mulți ani. De cât timp este ELICA PRO pe piața mașinilor de prelucrare a recoltelor din Bulgaria? Care este accentul ei?

    ELICA PRO este o companie de familie care a moștenit 90 de ani de tradiții naționale în domeniul decorticării florii soarelui. Compania proiectează și fabrică soluții la cheie pentru condiționarea semințelor, cu aria de expertiză în procesarea oleo-proteaginoaselor, precum și instalații complete pentru transportul și depozitarea cerealelor și a produselor vrac. Instalațiile sunt echipate cu silozuri și buncăre, sisteme industriale pneumatice, compresoare, precum și sisteme noi de dozare a greutății sacilor și sacilor „big-bag”. ELICA PRO își dezvoltă cu succes potențialul, datorită viziunii inovative constante și a folosirii celor mai noi tehnologii.

    Ce oferiți clienților dvs. și care este avantajul dvs. față de concurență?

    Aș sublinia următoarele avantaje:

    • liniile la cheie sunt ușor de gestionat și cu automatizare încorporată. Oferim termene scurte pentru proiectare și producție;
    • suntem lider mondial în construcția de fabrici de decorticat floarea-soarelui și secții pentru fabricile de uleiuri cu soluții inovatoare;
    • capacitatea ridicată de procesare pe care o oferim este combinată cu designul și funcționalitatea unice;
    • oferim clienților noștri nu numai echipamente unice, ci și soluții și tehnologii complete;
    • îmbunătățim constant echipamentele pentru a obține rezultate optime (în comparație cu concurenții);
    • fiecare instalație este dezvoltată în conformitate cu cerințele individuale ale clienților. Suntem flexibili la cerințele individuale ale fiecărui client.

    Spuneți-ne mai multe despre baza de producție a ELICA PRO. Unde este situată? Cât de mare este echipa?

    De aproape 20 de ani, mașinile și tehnologiile sub marca ELICA PRO au fost proiectate și fabricate pe pământ bulgăresc, în orașul Silistra. Peste 15 ingineri de proiectare au grijă să îndeplinească cerințele individuale ale fiecărui client în proiectele existente. Încă aproape 200 de persoane lucrează în producție și administrație. Compania are patru clădiri de producție. Conducerea, împreună cu departamentul de inginerie și administrație sunt situate la mai puțin de jumătate de kilometru de producție, care are trei hale separate în zonă.

    Unul este un depozit automat cu 3.000 de celule, care găzduiește toate piesele care nu sunt fabricate la fața locului. Cealaltă găzduiește un departament de asamblare a produselor finite, sudură la scară mică și prelucrarea lemnului. Iar în cel de-al treilea funcționează mașinile cu comandă numerică, sudură pe scară largă și departamentul de prelucrare a foilor de tablă. Compania intenționează să se extindă, după ce a achiziționat și echipat deja o altă clădire. Toate spațiile sunt supuse unor renovări majore externe și interne și îndeplinesc toate condițiile moderne de lucru.

    În afară de propria echipă care proiectează tehnologii, ELICA PRO este una dintre puținele companii din industrie care are specialiști creativi. Lucrează cu mass-media locală și globală pentru a spori gradul de cunoaștere a mărcii și pentru a-și construi reputația ca producător modern și inovator de soluții de înaltă tehnologie. În ultimul an, am dezvoltat împreună cu o agenție noua identitate de brand. Ne-am schimbat numele din ELICA în ELICA PRO, care provine din principala noastră competență – PROcesarea semințelor, a cerealelor, leguminoaselor și altor tipuri de produse. PRO înseamnă totodată PROfesionalism, PROactivitate, soluționarea PROblemelor. Ne-am schimbat de asemenea elementele vizuale cheie, site-ul web, sloganul și cuvintele cheie, împreună cu tot setul de materiale de marketing.

    La ce proiecte lucrați în prezent?

    Împreună cu instalațiile de decorticare de floarea-soarelui, liniile de prelucrare a produselor agricole (cereale și semințe) și instalații de silozuri, lucrăm și la instalații de prelucrare a cânepei industriale, a grâului spelta.

    În prezent dezvoltăm mai multe tehnologii noi: pentru îmbogățirea proteinelor din masă și pentru produsul care iese după presarea semințelor de floarea-soarelui pentru ulei. Acesta din urmă este utilizat în principal în hrana animalelor. De asemenea, lucrăm la o linie de procesare a arahidei.

    Cum v-a afectat afacerea pandemia de coronavirus?

    A avut un impact negativ din cauza întârzierii livrărilor de materiale, precum și a livrărilor către clienții noștri din străinătate. Cu toate acestea, am ales să ne concentrăm asupra aspectelor pozitive. Având 100% din echipe disponibile – management superior, management, middle management, vânzători, ingineri și alte echipe, care sunt de obicei foarte mobile, am putut să rezolvăm problemele organizaționale mult așteptate – comunicare, optimizarea proceselor, finalizarea altor proiecte interne. Am început să ne concentrăm pe organizarea de evenimente online, precum și să ne extindem serios poziția în mass-media mondială legată de semințe și alimente.

    Sursa: ELICA PRO

    Care este obiectivul investiției dvs.?

    Pentru compania ELICA PRO avem următoarele obiective:

    Pentru ELICA Group avem un accent ușor diferit, și anume:

    Cum vedeți dezvoltarea ELICA PRO la nivel internațional?

    Oferind echipamente cu performanțe ridicate, automatizare și design elegant, domeniul ELICA PRO se extinde acum în România, Serbia, Moldova, Ucraina, Rusia, Kazahstan, China, Argentina și alte țări. Ne străduim să consolidăm parteneriatele cu agenți și dealeri locali pe piețele externe. De anul trecut avem o reprezentanță oficială în Europa de Vest, de unde ne vom putea consolida poziția în regiune, precum și să ne concentrăm asupra părții centrale a continentului. În ultimii ani, ELICA PRO a investit în explorarea și stabilirea de contacte de durată în America de Sud, Statele Unite și Africa, care sunt, de asemenea, piețe strategice în industria noastră. În plus, cercetăm oportunități de dezvoltare în Orientul Mijlociu de aproape un an, aducând în echipă un cetățean libanez ca reprezentant de vânzări.

    Tot mai multe companii se bazează pe inovație pentru a concura. Susțineți o astfel de strategie?

    Inovația este încorporată în ADN-ul nostru. Este una dintre valorile principale ale companiei, care împinge spre progres. Inovația prin diversificare este una dintre inițiativele noastre în curs de desfășurare și impactul acesteia este ELICA ASM. ASM are peste 30 de ani de experiență fiind un producător de top în sectorul sortatoarelor optice. Acest lucru oferă companiei motive să fie considerată un reper pe piață.

    ASM a fost înființată la Bologna – una dintre cele mai mari provincii italiene cu o bogată tradiție agroindustrială, care oferă condiții pentru dezvoltarea unei organizații moderne și dinamice. Practica în domeniul sortării a peste 100 de produse este o garanție pentru calitatea și rezultatele distinctive atât în Italia, cât și în întreaga lume. Filosofia de afaceri a ASM este puternic axată pe satisfacția clienților și pe oferirea celei mai bune soluții financiare. Oferă servicii rapide și eficiente pe parcursul diferitelor etape: teste de produs, formularea ofertelor, oferirea de mașini și servicii post-vânzare.

    Creșterea eficienței este un alt obiectiv major – din 2019 am lansat un proiect de implementare a sistemului ERP (planificarea resurselor întreprinderii), care are ca scop îmbunătățirea performanței generale a ELICA PRO. Pentru realizarea integrării s-au format două echipe. Echipa externă a fost numită de compania care dezvoltă sistemul. Ea este responsabilă pentru adaptarea la cerințele și structura noastră. Funcționează în principal prin întâlniri la distanță și vizite planificate la fața locului la Silistra. Cea internă include angajați în funcții cheie din toate departamentele din ELICA PROceesing, care pregătesc și furnizează informații tehnice, monitorizează introducerea corectă a acestora în sistem și ajută la formarea tuturor celorlalți angajați.

    Construirea unui brand global pentru noi a fost una dintre principalele provocări. După pasul strategic important, și anume achiziționarea companiei italiene ASM (Advanced Sorting Machines), am început să construim o nouă identitate care să facă din ELICA un brand global recunoscut. Departamentul de Dezvoltare a Afacerilor, împreună cu ajutorul unei agenții de creație externe, a dezvoltat o nouă viziune modernă de brand care este implementată și diseminată prin toate canalele din interiorul și din afara organizației.

    Am pariat, de asemenea, pe seminarii web și întâlniri online – pe 04.02.2021 a avut loc primul webinar pentru clienți, în prezentarea: ing. Nedko Nikolov, șeful departamentului de inginerie al ELICA PRO; Valeria Formentin, Marketing și vânzări Manager la ELICA ASM și Kaloyan Radulov – Business Development Manager la ELICA PRO. Subiectele din primul eveniment online al anului s-au concentrat pe îmbunătățirile unuia dintre principalele produse – unitatea de decojire de semințe de floarea-soarelui; beneficiile economice ale instalării liniei complete de decojire a semințelor de floarea-soarelui, precum și implementarea cu succes a mașinilor de sortare optică ELICA ASM pe întreaga linie de procesare. La discuție au participat parteneri și potențiali clienți din Europa, Asia și America de Sud.

    Care este valoarea pieței de echipamente pentru prelucrarea culturilor și instalațiilor pentru industria alimentară din țara noastră?

    Ultimul sondaj intern al Departamentului de Dezvoltare a Afacerilor a arătat că în prezent Bulgaria este lider mondial în producția și exportul de miezi de semințe de floarea-soarelui. Această poziție a fost atinsă prin contribuția tehnologiei de decorticare dezvoltată de ELICA PRO. Mai mult de jumătate din cantitatea de miez de floarea-soarelui trece prin echipamentele noastre. Clienții noștri lucrează într-un ciclu de 24 de ore, cu o pauză de 8 ore la fiecare 10 zile pentru a curăța linia.

    Cel mai recent, au apărut informații despre un proiect ELICA Group pentru construcția de iahturi de lux – catamarane. Se așteaptă ca primele prototipuri să fie gata anul viitor. Ce ne puteți spune despre această inițiativă?

    Compania ELICA YARD este situată tot în Silistra, lângă malul Dunării. Se dezvoltă în domeniul producției compozite de nave – iahturi, bărci, precum și alte părți și detalii din fibră de sticlă și fibră de carbon. Construcția primelor prototipuri a început la începutul anului 2020 cu o echipă de doar patru persoane. În prezent, echipa este formată din peste 20 de angajați și continuă să crească accelerat. Bineînțeles, pentru a ne dezvolta în conformitate cu toate criteriile și cerințele, folosim abilitățile experților străini – ingineri, designeri și consultanți.

    Proiectul inițial a fost comandat de studioul de design din Hamburg – „iYacht”, care dezvoltă cu succes nave în Europa, Asia și SUA. O echipă de zece designeri și ingineri a lucrat la cerințele individuale ale reprezentanților noștri. După un proces îndelungat care a parcurs mai multe etape de rafinament, primul model proprietar ELICA YARD se numește OMAYA. În 2019, a fost livrată versiunea inițială cu planuri de arhitectură și inginerie. Au fost apoi rafinate de specialistul francez Frank de Rivoir pentru a ușura și întări structura catamaranului.

    Scopul principal este de a crea un produs care să fie superior calitativ față de principalii concurenți și, în același timp, să prezinte îmbunătățiri la standardele deja stabilite în industrie. Pentru numeroasele întrebări legate de metodele de producție, elaborarea structurii organizaționale, precum și definirea strategiilor de management, am folosit sfaturile companiei britanice de consultanță Thorne Design. Ea a susținut dezvoltarea companiilor lider în industrie în China și Statele Unite.

    Specialistul Neo-Zeelandez în construcții de iahturi Lance Breeze, care lucra atunci la un proiect în Dubai dar si in producția și mentenanța yachturilor din cele mai faimoase competiții din domeniu a fost adus în echipă, atras de scara și de baza materială impresionantă. Are experiență internațională și peste 20 de ani de practică în întreaga lume. Pe lângă schimbul de abilități și contacte neprețuite, dl Breeze și-a asumat curajoasa misiune de a instrui o echipă formată în întregime din personal local.

    Revenind la noua identitate de brand, ne puteți da mai multe detalii?

    Desigur, cu plăcere, schimbările fiind multiple, vă invit să ne vizitați online pe noua noastră pagină de internet www.elica-pro.com.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit!

    Ultimele știri

    NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină