• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii chinezi își abandonează legumele în câmp. Motivul: prețurile prea mici din piețe

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii provinciei chineze Henan au abandonat cantități impresionante de legume pe rod, potrivit publicației locale Dahe Daily. Aceștia și-au lăsat recoltele la marginea drumului sau chiar în câmp, nemulțumiți de prețurile oferite în piețe pentru produsele loc.

    Wang Sumei, un oficial al agricultorilor din Zhengzhou, Henan, a declarat că asupra fermierilor chinezi există mari presiuni financiare. Astfel, legumicultorii se plâng că pentru 20 de kilograme de produse primesc doar 8 yuani, echivalentul a doar 1,25 de dolari, bani cu care nu își pot cumpăra nici măcar un bol de paste fierte în sat. Bian Junjie, unul dintre fermieri a declarat că anul trecut a avut vânzări mai bune, dar că în 2014, nivelul a scăzut. ”Un kilogram de salată se vinde cu doar 0,4 yuani – 6 cenți americani. Anul trecut pe vremea aceasta, prețul era între 1,4 yuani și 2,6 yuani. Nu am avut altă soluție decât aceea de a-mi abandona recolta nerentabilă în câmp. Mă costa prea mult recoltatul față de cât aș fi luat pe produse”, a explicat legumicultorul chinez.

    Protestul din aceste zile al fermierilor din Henan vine pe fondul unui greve masive a angajaților chinezi, cu cele mai multe incidente în orașul Dongguan.

    Foto: China Daily


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de vânzare la un preț de 76 de milioane de euro Gheorghe Vlad, OIPA Legume-Fructe: Bulionul din comerț este produs din pastă de China Fenomen nou la fructele și legumele românești din cauza valului de caniculă

    Ultimele știri

    Banii în conturi pentru acești fermieri. Anunțul agenției de plăți Grâul, porumbul și rapița pe bursă – prețuri pe tonă, la zi Ateliere de gătit pentru întreaga familie – un proiect Agricola în parteneriat cu Chef Cezar Munteanu