• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Smithfield România: 47 de ferme, 20.000 de hectare și peste 1,3 milioane de porci comercializați anual

    agrointeligenta.ro -

    Smithfield România este cel mai mare producător de carne de porc din țara noastră. Cifrele cu care compania încheie anul sunt fabuloase: 47 de ferme, 20.000 de hectare și peste 1,3 milioane de porci comercializați anual.

    Grupul chinezesc Smithfield este cel mai mare jucător de pe piaţa cărnii de porc din România. În cadrul unor advertoriale, Smithfield România își prezintă business-ul din agricultură. Compania a reușit ca în ultimii 15 ani să se dezvolte și să se consolideze ca cel mai mare producător de carne de porc din România și totodată cel mai mare crescător de animale din țara noastră.

    ”Povestea Smithfield în România a început în anul 2004. Investiția acestora, până în anul 2008, este de peste 600 milioane dolari, în mare parte în regim greenfield, dar și pentru retehnologizarea și aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de creștere a porcilor din Banat”, arată oficialii companiei.

    Smithfield România funcționează în sistem integrat: Divizia Ferme, Divizia Carne Proaspătă și Divizia Mezeluri – Elit și Maier Com. De asemenea Smithfield România achiziționează anual peste 330.000 de tone de cereale de pe piața internă. Până în prezent, compania deține 47 de ferme, dintre care 5 ferme de reproducție și 41 de îngrășătorii. Alte ferme sunt gestionate împreună cu fermierii parteneri în programul Fermier Partener, la nivel național. Peste 1,3 milioane de porci sunt comercializați anual.

    Fabrică de nutrețuri Smithfield România

    Pe lângă divizia de ferme zootehnice, Smithfield România deține în prezent 20.000 hectare de teren agricol în județele Timiș și Arad și operează cu două fabrici de nutrețuri combinate, care sunt printre cele mai moderne din sud-estul Europei, precum și o unitate de producție de ultimă generație, specializată în sacrificarea de porcine, tranșarea și ambalarea cărnii de porc și două stații moderne de procesare a subproduselor de origine animală și de epurare a apelor uzate.

    Smithfield România a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de lei, în creştere cu 5% faţă de anul precedent, potrivit datelor prezentate de Ziarul Financiar.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români