• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Dorin Dumitru Opreanu este noul director general al AFIR

  agrointeligenta.ro -

  Dorin Opreanu este noul director general al AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Numirea lui Opreanu a fost făcută prin ordin al ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

  Dorin Dumitru Opreanu (41 de ani), noul director general al AFIR, este din județul Constanța și anterior a ocupat funcția de director general adjunct al AFIR. Opreanu este și consilier județean PNL Constanța, funcție politică pe care a anunțat că și-o va păstra întrucât aceasta nu este incompatibilă cu cea de la șefia AFIR.

  AFIR este agenția de plăți care gestionează o mare parte din fondurile europene alocate României pentru sectorul agricol. Este vorba despre sumele din Pilonul II care se alocă pentru investiții în ferme și în mediul rural.

  CV-ul lui Dorin Opreanu arată că acesta a făcut Liceul de Poliție ”Neagoe Basarab” din Buzău, după care a absolvit în 2003 Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, de unde a ieșit ”Subinspector/Ofițer operativ II”. Tot la Academia de Poliție a făcut și un curs postuniversitar și un master în Drept Internațional și Relații Internaționale.

  Mai târziu, în 2009-2012, Opreanu a urmat cursurile Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir” – Facultatea de Management Turistic si Comercial – Constanța, unde a obținut, la zi, diploma de licență în științe economice, domeniul – administrarea afacerilor.

  Primul loc de muncă, la poliția de frontieră din Constanța

  Primul loc de muncă al lui Dorin Opreanu a fost la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Constanța, în cadrul căreia Coordonarea activității și desfășurarea controlului de frontieră – Garda de Coastă Mangalia – Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche. În cadrul acestor punct de graniță, Opreanu a asigurat ”coordonarea și controlul activității, participarea la executarea acțiunilor polițienești specifice pentru combaterea migrației ilegale și a infractionalității transfrontaliere în zona de competență a G.N. Mangalia”.

  Ulterior, din mai 2008 până în septembrie 2009 a activat în privat, la Smart Interim, o agenție de selecție și plasare a forței de muncă, întorcându-se în sistemul bugetar la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța ca „Șef birou- Biroul Asigurarea Sistemului de Management Integrat”.

  Dorin Opreanu este consilier județean la Constanța din partea PNL

  Dorin Opreanu a intrat în AFIR din 2013

  Dorin Opreanu a intrat în AFIR în aprilie 2013, la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanța unde a avut funcția de consilier de gradul I– Serviciul Verificare Cereri de Plată. A condus apoi OJFIR Constanța ca director câteva luni, după care a trecut la centrul regional, revenind la șefia OJFIR Constanța până în octombrie 2019, când a venit la București pe postul de director general adjunct al AFIR. Din decembrie 2021, Opreanu și-a trecut în CV că este director general al AFIR.

  Conform site-ului AFIR, la acest moment conducerea agenției de plăți este asigurată de Dorin Dumitru Opreanu – director general și de directorii generali adjuncți Florin Dan Scarlat și Stelică-Claudiu Coadă.

  Un post de director general adjunct în cadrul AFIR a rămas vacant după promovarea lui Opreanu.

  Fostul director general al AFIR, Mihai Moraru, nu mai apare în organigrama AFIR de la București. Susținut de PNL Suceava, acesta va reveni probabil la OJFIR Suceava.


  Te-ar mai putea interesa

  DNA a arestat un fost deputat! Ar fi încasat fonduri europene pentru o fermă inexistentă Calendar fonduri europene pentru agricultură 2023. Ordinea sesiunilor de proiecte la AFIR MADR – răspuns oficial pentru Asociația Forța Fermierilor: Toți fermierii vor primi sumele ce li se cuvin!

  Ultimele știri

  Efectul protestului AFF la Bruxelles! Europarlamentarul Eugen Tomac – solicitare oficială pentru sprijinirea fermierilor români Ministrul Mediului – victorie pentru agricultura românească! Ce s-a convenit la întâlnirea Tanczos-Timmermans Banca Mondială acordă Ucrainei 132 de milioane de dolari pentru agricultură