• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Decizie Primării: Tractoriștii care au interzis pe drumurile publice. Amenzile ajung la 2.900 lei!

    Roxana Dobre -

    Fermierii pot primi amenzi usturătoare care ajung la 2.900 de lei iar mai multe primării au ”interzis” circulația tractoarelor pe drumurile publice.

    Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a atenționat deja, noroiul lăsat pe drum de tractoare este reclamat ca o problemă de către autoritățile locale. Mai multe primării transmit pe paginile proprii de Facebook avertismente pentru tractoriștii care intră pe drumurile publice modernizate cu utilaje care au noroi pe roți sau caroserie.

    ”Amenzi de până la 2.900 lei pentru șoferii de tractoare sau alte utilaje agricole ori industriale, care murdăresc de noroi sau alte substanțe carosabilul de pe drumurile publice conform Codului Rutier și a art. 102 alin. 1 pct 26 din OUG 195/2002 R și a art.43 din OUG Nr.43 1997. Având în vedere începerea campaniei agricole de primăvară, conducătorii auto de pe tractoare sau alte utilaje agricole și industriale trebuie să știe că pot fi sancționați cu amendă de la 1.305 lei la 2.900 lei pentru pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanțe sau materiale ce pun în pericol siguranță circulației!”, este anunțul publicat de Primăria Costești, județul Argeș.

    Fermierii sunt anunțați că pot fi dați și în judecată 

    Și Primăria din comuna Grivița, județul Galați a emis o notă în care fermierii sunt atenționați că au obligația de a curăța tractorul și utilajele (plug, grapa, freză, cultivator, semănătoare etc.) înainte de a circula pe drumurile publice din intravilanul comunei.

    ”În atenția posesorilor de utilaje agricole. Vă informăm că aveți obligația de a curăța tractorul și utilajele (plug, grapa, freză, cultivator, semănătoare etc.) înainte de a circula pe drumurile publice din intravilanul comunei”, este anunțul primăriei.

    În plus, posesorii de tractoare sunt avertizați că pentru drumurile de exploatare din extravilan (pietruite și nepietruite) este interzisă degradarea acestora la efectuarea lucrărilor agricole (respectarea zonei de întoarcere și a hotarului cu drumul, curățarea utilajelor pe drum). ”În caz contrat vom fi nevoiți să luăm măsurile legale respectiv amendă conform art.102 din Codul rutier și recuperarea pe cale juridică a pagubelor produse”, mai arată Primăria Grivița.

    Codul Rutier prevede sancțiuni pentru tractoriștii care nu curăță utilajele înainte de a intra pe drumurile publice

    Codul Rutier prevede amenzi usturătoare pentru intrarea pe drumurile publice a tractoarelor care au roțile murdare de noroi. Producătorii agricoli care au început campania de primăvară au primit și în trecut atenționări din partea unei Primării cu privire la interdicția de a ieși cu utilajele murdare pe roți, din câmp pe drumurile publice. Potrivit Codului Rutier, conducătorii de utilaje care nu respectă această regulă riscă o amendă de la 9 la 20 puncte, respectiv de la 1.305 lei la 2.900 lei.

    Conform reglementărilor aflate în vigoare, orice conducător de utilaje trebuie să-și curețe roțile înainte de a intra cu utilajele agricole pe drumurile modernizate. Astfel, potrivit articolului 102 din Codul Rutier, ”pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roţi sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanţe sau materiale ce pun în pericol siguranţa circulaţiei” se sancționează cu o amendă prevăzută în clasa a IV a de sancţiuni – de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv de la 1.305 lei la 2.900 lei.


    Te-ar mai putea interesa

    Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!