• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza ANM: Fenomene meteo și temperaturi anunțate pentru următoarele zile

  agrointeligenta.ro -

  De luni vin ninsorile, se anunţă strat nou de zăpadă în Transilvania şi la munte. Prognoza meteo pentru următoarele zile indică temperaturi peste media perioadei, dar și vânt și fenomene de ceață, polei, burniță și chiciură.

  Prognoza meteo – ANM: duminică, 16 ianuarie 2022

  Duminică, cerul va avea înnorări persistente, în prima parte a intervalului în vestul ţării unde local va fi ceaţă, iar mai ales spre seară şi noaptea şi în nord şi centru unde pe arii restrânse vor fi mai ales ninsori. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de precipitaţii redusă. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţă, trecător asociată cu burniţă şi polei.

  Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar pe areale mai mici şi în sud-vest, sud-est şi centru.

  Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi dealurile Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral.

  Prognoza meteo – ANM: luni, 17 ianuarie 2022

  Luni, valorile termice se vor situa peste mediile caracteristice datei, dar vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării; la munte, în special pe creste, rafalele vor depăşi 90…100 km/h viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii, iar în restul zonelor vor fi viteze, în general, între 50 şi 65 km/h temporar asociate cu ninsori mai slabe. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi precipitaţii în vestul, nordul şi centrul teritoriului, iar noaptea, local în est şi pe arii restrânse şi în rest.

  La munte va ninge şi se va depune un nou strat, local mai consistent, în Maramureş şi Transilvania vor predomina ninsorile, tot cu depunere de nou strat, iar în restul zonelor se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei.

  Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi 3 grade. În orele dimineţii, pe spaţii mici, va mai fi ceaţă.

  Prognoza meteo – ANM: marți, 18 ianuarie 2022

  Marţi, vremea se va menţine vântoasă pe parcursul zilei în majoritatea zonelor. Vor mai fi intensificări la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, cu rafale de peste 80…90 km/h, precum şi în jumătatea de nord a Moldovei, peste 60…70 km/h, în timp ce în restul teritoriului vitezele se vor încadra, în general, între 45 şi 60 km/h.

  Noaptea vântul va slăbi treptat în intensitate. Cerul va fi variabil în vest şi sud-vest, dar va avea înnorări în rest unde pe spaţii restrânse vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. La munte local va ninge, temporar viscolit.

  Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade, iar cele minime între -10 şi -2 grade. Pe alocuri va fi ceaţă cu depunere de chiciură.

  Prognoza meteo – ANM: miercuri, 19 ianuarie 2022

  Miercuri, în ţară, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vestul, nordul şi parţial în centrul ţării unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare şi mixte în nordul Moldovei unde vor fi condiţii de polei.

  Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, iar trecător şi în est şi sud-est.

  Temperaturile maxime se vor situa între -2 şi 6 grade, iar cele minime între -9 şi 0 grade. Pe alocuri va fi ceaţă.


  Te-ar mai putea interesa

  Fermieri obligați de APIA să dea subvențiile înapoi, altfel vor fi executați silit Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha Găinile nu mai fac ouă – cauze. Ce remedii există

  Ultimele știri

  Programul Rabla pentru Tractoare – aprobat! Fermierii primesc bani pentru achiziția de utilaje noi Guvernul a aprobat subvenția de 25 lei pe familia de albine. Cererile se depun la DAJ Termen la APIA pentru crescătorii de animale care primesc plăți compensatorii: 24 martie