• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Doi hibrizi noi de floarea-soarelui de la BASF!

    Adrian Radu -

    Hibrizii de floarea-soarelui din portofoliul BASF combină agronomia de top și tehnologia tolerantă la erbicide pentru a oferi un potențial de randament ridicat. Expresia performanței în cultura de floarea-soarelui vine anul acesta sub forma unei noi mărci de hibrizi BASF: InSun®.

    Noua gamă aduce două varietăți cu un potențial excelent: InSun® 222 Clearfield® Plus și InSun® 200 High Oleic Clearfield® Plus.

    Hibrizi de floarea-soarelui Clearfield® oferă aceeași agronomie excelentă a soiurilor convenționale de semințe oleaginoase, cu beneficiile suplimentare și toleranța la erbicidele Clearfield®.

    InSun® 222 Clearfield® Plus este destinat cultivatorilor de floarea-soarelui în sistem intensiv, care au nevoie de performanțe stabile și producții ridicate indiferent de situația de cultivare.

    Este un hibrid viguros, cu creștere rapidă primăvara, cu potențialul de a asigura o producție ridicată de ulei. În același timp, oferă o toleranță ridicată la cădere. Acest hibrid de floarea-soarelui are o talie mediu înaltă și bună vigoare timpurie.

    Hibridul de floarea-soarelui InSun® 222 Clearfield® Plus vine cu beneficiul unei serii excelente de toleranțe genetice ridicate, atât la Orobanche, rasele A → G, cât și la bolile specifice precum: Macrophomina, Phomopsis, Verticilium. De asemenea, oferă o bună toleranță genetică la Sclerotinia, Alternaria și Puccinia.

    InSun® 200 High Oleic Clearfield® Plus este un hibrid high oleic, cu conținut foarte ridicat de ulei, o bună vigoare timpurie și o toleranță foarte bună la Macrophomina și Phomopsis. Înălțimea plantelor este mediu înaltă, cu o bună toleranță la cădere.

    Hibridul InSun® 200 High Oleic Clearfield® Plus oferă beneficiul unei producții foarte mari de ulei, alături de un pachet excelent de toleranțe, atât la buruiana-parazit Orobanche (rasele A-F), cât și la numeroase boli precum: Marcophornina, Phomopsis, Verticillium sau Alternaria.

    Doi hibrizi noi de floarea-soarelui de la BASF

    Cei doi hibrizi din gama InSun® se alătură celorlalte varietăți existente deja în portofoliul BASF în România. Toți hibrizii comercializați de companie prezintă cele mai noi tehnologii, menite să ajuta fermierii în a gestiona bolile și dăunătorii, maximizând, în același timp, potențialul de producție.

    ”Principalele caracteristici pe care noi le urmărim în România sunt vigoarea hibrizilor în prima perioadă de vegetație, apartenența la tehnologia Clearfield® sau Clearfield Plus®, și toleranța la boli. Avem 2 hibrizi care au toleranță la Sclerotinia, majoritatea hibrizilor fiind toleranți la Phomopsis. Avem, de asemenea, toleranță la Verticilium, iar din portofoliul de 7 hibrizi, 5 au toleranță totală sau excelentă la toate rasele de Orobanche ce se găsesc pe teritoriul țării noastre. Așadar, avem un portofoliu complet și, în continuare, prin toate testele pe care le facem în România și nu numai, putem face o promisiune, deoarece cu asta am început: sub marca InSun® vor intra numai hibrizi cu potențial ridicat de producție și cu caracteristici foarte bune pentru fermierii din România”, a declarat Marius Stanciu, Manager Semințe BASF.

    Hibrizii de floarea-soarelui de la BASF se alătură unui portofoliu de oleagionoase cu rezultate excelente în ultimii ani.

    ”Sunt deja 4 ani de când am lansat marca de hibrizi InVigor® la semințele de rapiță. Am făcut o promisiune că vom aduce sub această marcă numai hibrizi cu potențial foarte ridicat de producție, adaptați foarte bine la condițiile din România, la condițiile tehnologice și pedoclimatice din țara noastră. La ultima recoltare am avut rezultate excelente în ferme, cu rezultate în jur de 5 tone / ha, și am avut chiar și rezultate de peste 6 tone, ceea ce demonstrează clar că ne-am ținut promisiunea” a completat Marius Stanciu, Manager Semințe BASF.

    Toate detaliile legate de portofoliul BASF, dar și de ofertele speciale gândite pentru acest an, se pot găsi pe site-ul www.agro.basf.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Prețul căpșunilor – la jumătate față de anul trecut. Tânăr fermier: Ne rugăm de intermediari să ne ia marfa! O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp

    Ultimele știri

    Romeo Șoldea este noul director al Autorității Naționale Fitosanitară Subvenție nouă pentru fermierii din vegetal care cresc și animale. Ce a dezvăluit comisarul Wojciechowski Ordinul subvențiilor, modificat. Schimbări la plata APIA pentru tinerii fermieri