• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cele trei instrumente digitale pe care BASF se bazează în 2022

  Adrian Radu -

  O fermă care integrează instrumentele digitale în activitatea sa este mult mai eficientă și sustenabilă decât o fermă convențională. Agricultura digitală constă în aplicarea de noi tehnologii precum: știința datelor, automatizare și senzorii de teren. În acest fel, tot mai mulți fermieri au acces la informații mai bune pentru a lua decizii corecte, pentru a îmbunătăți productivitatea și a reduce risipa.

  BASF Agricultural Solutions România a lansat trei noi instrumente digitale, menite să ofere fermierilor beneficiile unui management mai bun, cu riscuri mai mici și predictibilitate sporită în vederea unei planificări îmbunătățite a activității din fermă.

  Aplicația xarvio® SCOUTING face parte din suita de aplicații Xarvio, folosită de fermieri din peste 100 de țări. Cu ajutorul xarvio® SCOUTING fermierii pot identifica buruienile greu de deosebit, mai ales în primele stadii de vegetație. În plus, aplicația dezvoltată de Xarvio poate identifica mai multe buruieni dintr-o singură poză. Baza de date a tehnologiei poate identifica peste 115 specii de buruieni.

  Aplicația xarvio® SCOUTING poate recunoaște, de asemenea, tipurile de boli. Aplicația poate identifica cu o precizie între 75-100% nu mai puțin de 139 de boli la 37 de culturi, iar baza de date este actualizată în permanență. Mai exact, poate recunoaște 9 boli diferite la grâu, 2 boli la rapiță, 6 boli la porumb și 7 boli la soia.

  În plus, cu ajutorul funcției Radar, utilizatorii pot primi notificări dacă fermierii din zona ta (utilizatori ai aplicației) se confruntă cu atacuri ce s-ar putea răspândi.

  Alte funcții includ:
  • Măsurarea nivelului de azot utilizat de culturi, precum grâul sau rapița sau masa vegetativă, pentru a oferi rezultate precise și ușor de interpretat.
  • Analiza gradului de răsărire: această estimare ajută la optimizarea strategiei de fertilizare pentru a obține producția dorită.
  • Estimarea daunelor foliare: aplicația poate măsura suprafața afectată a frunzelor, măsurând proporția dintre culoarea normală a aparatului foliar și culoarea zonelor cu probleme. În acest fel, poți obține o estimare bună a gradului de infestare sau a efectului factorilor de stres asupra plantelor de cultură.

  Aplicația AgAssit – asistentul personal al fermierilor

  Aplicația AgAssist oferă soluții și informații legate de produse BASF Agricultural Solutions România, inclusiv prognoze meteo regionale și individuale, cu setări de locație și prag personal, avertismente privind riscul de boală, recomandări regionale agronomice, recomandări specifice produsului pentru locație, știri și noutăți. Toate informațiile sunt disponibile atât online, cât și offline, aplicația fiind constant îmbunătățită cu noi funcționalități utile pentru fermieri. În plus, tot conținutul este optimizat pentru utilizare de pe dispozitive mobile.

  Partneriat BASF-AGRIVI

  Răspunsul BASF la nevoia fermierilor români de a utiliza soluții moderne, adaptate noilor realități din agricultură BASF a ales platforma software AGRIVI, dedicată managementului în agricultură, pentru a ușura tranziția fermierilor români către agricultura digitală.

  Platforma AGRIVI este cunoscută la nivel mondial ca lider în segmentul Ag-Tech. Este o soluție completă de gestionare digitală a tuturor proceselor din ferme sau cooperative și oferă capacități avansate pentru planificarea, trasabilitatea și analiza întregului flux de producție. Soluția AGRIVI le permite fermierilor români să își digitalizeze toate procesele din fermă pentru a putea lua decizii coerente, bazate pe date reale din câmp, cu scopul de a obține în final recolte mai bogate și de o calitate superioară. Inițiativa parteneriatului BASF și AGRIVI a pornit de la o constatare simplă: indiferent dacă fermierii sunt sau nu pregătiți, digitalizarea agriculturii devine o realitate în tot mai multe ferme din România.

  ”Agricultura are nevoie de digitalizare. Toate aceste aplicații vor ajuta fermierii. În agricultura modernă trebuie să prioritizezi, iar toate aceste instrumente îi vor ajuta să vadă unde și când este nevoie să intervină”, a declarat Mario Tomsic, Country Manager Agricultural Solutions BASF.

  Toate detaliile legate de portofoliul BASF, dar și de ofertele speciale gândite pentru acest an, se pot găsi pe site-ul www.agro.basf.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii VTol Agrobee 200, cea mai mare dronă agricolă poate pulveriza 380 de hectare pe zi

  Ultimele știri

  Înștiințări la primărie pentru culturile afectate de secetă – termen limită pentru fermieri ANSVSA – decizie pentru crescătorii de animale. Produse interzise în farmaciile veterinare! Analiști: Prețul rapiței ar putea ajunge din nou la peste 500 euro/tonă