• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De ce nu trebuie să omitem tratamentul de primăvară cu Amalgerol Essence?

    agrointeligenta.ro -

    Sistemul de rădăcini joacă un rol esențial în dezvoltarea plantelor tinere. Este bine cunoscut faptul că prezența unui sistem radicular puternic permite grâului nou germinat să absoarbă cel mai echilibrat și în cea mai mare măsură apa și substanțele nutritive din sol. Prezența unui sistem radicular dezvoltat și mai bine ajută la depășirea cu succes mai mare a condițiilor de stres cărora sunt supuse plantele.

    Toamna anului 2020, în unele regiuni ale țării, a fost un anotimp foarte favorabil pentru tratamentele de toamnă ale grâului. Situația unui producător agricol din regiunea orașului bulgar Vidin este și ea similară. Producătorul respectiv a făcut tratamentul de toamnă al grâului cu biostimulentul Amalgerol Essence.

    Doza aplicată este de 2 l/ha în combinație cu insecticid. În vecinătate apropiată de câmpurile prelucrate de acesta se găsește grâu semănat în aceeași zi. Comparația făcută la mijlocul lunii februarie 2021 între cele două terenuri semănate cu această cultură, arată avantajul clar al grâului tratat cu Amalgerol Essence. Plantele tratate se prezintă prin sistem radicular bine conturat și format, cu număr de frați de două ori mai mare ca cealaltă cultură netratată. Amalgerol Essence a ajutat la iernarea mai bună a plantelor și a contribuit la rezistența acestora împotriva „capriciilor” timpului.

    O mare parte din fermierii bulgari care se străduiesc să obțină randamente mari de grâu (peste 7-8 tone pe hectar) și un conținut mai mare de gluten pentru soiurile destinate panificației, au o tradiție deja bine definită de tratament toamna cu Amalgerol Essence. Pentru fermierii care, dintr-un motiv sau altul, nu au reușit să facă tratamentul toamna, este obligatoriu să ia în considerare tratament primăvara. Motivele cărora se datorează imposibilitatea tratamentului toamna, sunt în cele mai multe cazuri – germinația târzie a grâului toamna sau ploile de toamnă.

    În perioada de primăvară, după fertilizarea tradițională a grâului cu fertilizanți cu conținut de azot, este necesar să faceți tratament cu erbicid în combinație cu Amalgerol Essence. Aceasta este varianta optimă care le va permite plantelor să absoarbă un procent mai mare din azot și va rezulta în dezvoltarea unui sistem radicular mai puternic și care va permite asimilarea optimă a substanțelor nutritive.

    Cea mai convingătoare dovadă pentru eficacitatea produsului este feedback-ul și review-urile pozitive ale fermierilor care au optat pentru Amalgerol Essence.

    Denis Bistarov – Producător agricol – orașul Vidin, Bulgaria

    ”În primăvara anului 2021 am tratat grâul cu Amalgerol Essence. L-am aplicat în faza de înfrățire, în combinație cu erbicid. Efectul produsului s-a făcut simțit aproape de îndată, în 2-3 zile după tratare am observat o schimbare drastică în starea culturii. Randamentul mediu per hectar a crescut cu cca. 600 kg. Această toamnă l-am aplicat din nou în faza frunzei a 3-a a culturii, pentru stimularea înfrățirii și pentru iernarea fără probleme a grâului. Recomand cu căldură Amalgerol Essence tuturor colegilor deoarece sunt ferm convins în performanța sa! Amalgerol Essence se descurcă foarte bine în situații de stres: frig, polei și stres după aplicarea erbicidelor!”, a spus fermierul.

    Georgi Ivanov | Geoagrozem EOOD [SRL] | satul Kamen, districtul Sliven, Bulgaria
    ”Am făcut încercări cu foarte multe produse și putem spune cu mâna pe inimă că biostimulentul Amalgerol Essence este superior tuturor produselor. Mai toate terenurile cu grâu pe care le aveam erau arse, dar după ce le-am tratat cu acest produs, și-au revenit complet. Efectul a fost foarte rapid și vizibil. Randamentul mediu a crescut cu 400 kg/ha în comparație cu restul produselor pe care le-am folosit. Și pot să spun cu cea mai mare încredere că nu doar voi continua să aplic tratamentul cu Amalgerol Essence, ci voi crește și suprafețele tratate!”, a spus producătorul agricol.

    Echipa Hechenbichler GmbH și MeDi plus ROOD [SRL] recomandă fermierilor români și bulgari să investească în tratamentul de primăvară a grâului cu AMALGEROL ESSENCE 2l/ha sau AMALGEROL 3 l/ha, ceea ce le va garanta plante mai puternice și mai sănătoase.

    Video cu primul seminar online AMALGEROL ESSENCE:

    Pentru mai multe informații: https://www.mediplusr.com/amalgerol-essence-webinar-romanian

    IMPORTANT!
    * Rezultatele de la aplicarea Amalgerol Essence în doză de 2 l/hа sunt similare cu rezultatele afișate și cu aplicarea produsului clasic Amalgerol în doză de 3 l/ha.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd