• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Media Club CORTEVA: România își menține poziția puternică în Indexul Global al Securității Alimentare de-a lungul anilor

    agrointeligenta.ro -

    Compania internațională Corteva Agriscience a susținut un Media Club online care a avut ca temă principală Indexul Global al Securității Alimentare și contribuția companiei Corteva la securitatea alimentară.

    Publicația The Economist Impact a publicat cea -zecea ediție a Indexului Global de Securitate Alimentară – GFSI, care arată o scădere a securității alimentare globale pentru al doilea an consecutiv. GFSI, sponsorizat de compania internațională Corteva Agriscience, își propune să servească drept resursă pentru un sistem alimentar mai sigur și mai sustenabil.

    Indexul Global de Securitate Alimentară (GFSI) examinează primordial această dimensiune în contextul inegalității economice și a veniturilor, a inegalității de gen și a inegalității resurselor naturale și de mediu, luând în considerare factori principali precum: calitatea și siguranța, cât și resursele disponibile și sustenabilitatea în 113 țări. Indexul atrage atenția asupra decalajului sistematic și acțiunilor necesare pentru a accelera progresul către cel de-al doilea Obiectiv de dezvoltare durabilă până în 2030 al ONU – eradicarea foametei în lume.

    În 2021, țările din Europa au obținut printre cele mai bune performanțe din lume în Indexul Global al Securității alimentare. De exemplu, conform performanței pe baza scorului de securitate alimentară din 2021, primele cinci poziții au fost ocupate de Irlanda, Austria, Marea Britanie, Finlanda și Elveția. Dintre cele patru categorii GSFI, regiunea europeană a avut cei mai buni indicatori privind accesibilitatea.

    România – locul 29 în Indexul care a evaluat 113 de țări

    România a ocupat locul 29 în Index dintre cele 113 țări evaluate, cu un punctaj general de 72.4 puncte.

    “Securitatea alimentară la nivel general este una bună în România. De-a lungul anilor, țara și-a menținut principalele puncte forte în rândul țărilor europene”, a declarat Pratima Singh, Senior Manager – Policy & Insights, Economist Impact în timpul evenimentului online.

    „În ultimul deceniu, GFSI a oferit liderilor la nivel mondial și celor implicați în producția de hrană informații și argumente necesare pentru a formula politici și programe care promovează creșterea securității alimentare în întreaga lume. Chiar dacă țările au realizat progrese semnificative în ultimul deceniu în abordarea securității alimentare, sistemele alimentare rămân vulnerabile la șocurile climatice, economice și geopolitice. Este necesar să acționăm la toate nivelurile – local, național și global, pentru a pune capăt foametei și malnutriției”, a menționat Pratima Singh.

    Contribuția agriculturii la securitatea alimentară este una fundamentală. Axarea pe inovație și cercetare și furnizarea de soluții integrate, complete reprezintă cheia către un viitor mai bun. Corteva Agriscience dezvoltă noi soluții și inovații în agricultură, investind anual aproximativ 1 miliard de dolari în cercetare și dezvoltare. Compania operează în peste 140 de țări cu aproape 100 de unități de producție și peste 150 de centre de cercetare, inclusiv în România, unde oameni de știință lucrează la soluții inovatoare pentru a veni în sprijinul fermierilor și pentru a-i ajuta să facă față provocărilor asociate cu securitatea alimentară a lumii.

    Jean Ionescu, Corteva: ”Colaborăm permanent cu fermierii în vederea implementării practicilor sustenabile”

    “Compania Corteva se implică activ în transformarea viitorului și creionarea politicilor privind schimbările climatice. La nivel mondial și local, atenția principală se îndreaptă către securitatea alimentară. Colaborăm permanent cu fermierii în vederea implementării practicilor sustenabile, crescând în același timp productivitatea și totodată ne asigurăm că îmbunătățim securitatea alimentară în România”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova.

    Maria Cîrjă, Corteva: ”Utilizarea tehnologiilor moderne devine esențială”

    „Schimbările climatice și seceta la nivel mondial amenință securitatea alimentară. Utilizarea tehnologiilor moderne devine esențială și permite producătorilor agricoli să obțină recolte bune chiar și în condiții nefavorabile. Corteva Agriscience continuă să aducă pe piață soluții noi și inovatoare, oferind produse cu origine naturală care funcționează în mod complementar cu soluțiile noastre convenționale de protecție a culturilor, cum ar fi stabilizatorul de azot Optinyte™, Utrisha™ N, biostimulatorul pentru tratament sămanță Ympact™ precum si soluția digitală Granular Link, ajutând fermierii să facă față schimbărilor climatice, menținându-și în același timp culturile productive și sănătoase. Lansarea acestui produs consolidează oferta Corteva de a îmbunătăți eficiența și disponibilitatea sustenabilă a azotului, sporind potențialul de producție și durabilitatea, în conformitate cu Obiectivele de sustenabilitate Corteva Agriscience 2030”, a declarat Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Moldova.

    Mai multe detalii despre Indexul Global al Securitatii Alimentare și performanța României pot fi găsite aici.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere Mesajul unui fermier pentru funcționarii APIA care au lăsat oamenii cu conturile goale de sărbători

    Ultimele știri

    NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină