• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MASCHIO GASPARDO a răscumpărat acțiunile minoritare deținute de Finest la fabrica din România!

  agrointeligenta.ro -

  Maschio Gaspardo a răscumpărat acțiunile minoritare deținute de Finest la Maschio Gaspardo România. Societatea financiară pentru internaționalizarea nord-estului Italiei rămâne parte activă a proiectului în calitate de partener financiar, printr-o finanțare externă directă, menită să dea un nou impuls dezvoltării fabricii din România.

  Maschio Gaspardo a finalizat răscumpărarea acțiunilor Maschio Gaspardo România deținute de Finest S.p.A. (în procent de 25%). În același timp, Maschio Gaspardo România a aprobat o majorare de capital de 500.000 euro subscrisă de Finest, care deţine acum o cotă reziduală de 2,2 %. Societatea financiară pentru internaționalizarea nord-estului Italiei rămâne parte activă a proiectului în calitate de partener financiar, printr-o finanțare externă directă, menită să dea un nou impuls dezvoltării fabricii din România.

  În plus, Finest S.p.A. şi-a confirmat rolul strategic în susținerea companiilor din nord-est, în cadrul internaționalizării, prin acordarea unui împrumut pe 5 ani către Maschio Gaspardo România în valoare de 2.500.000 euro, care va fi utilizat pentru dezvoltarea fabricii şi pentru optimizarea ulterioară a standardelor de producție şi a calității produselor, se arată într-un comunicat.

  Principalul producător de utilaje agricole din România

  În 2003, Maschio Gaspardo a construit o unitate de producție în orașul Chișineu-Criș (Arad), iar astăzi, 19 ani mai târziu, compania este principalul producător de utilaje agricole din țară. Fabrica, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 26.000 de metri pătrați acoperiți, cu o producție de peste 5.000 de unități pe an şi cu peste 400 de angajaţi, este dedicată producţiei de mașini agricole pentru lucrări minime, pluguri şi prese de balotat rotunde.

  România are o importantă vocație agricolă şi, în special în judeţul Arad, un nivel ridicat de know-how în domeniul tehnologiilor de producţie şi prelucrare a metalelor. În plus, Aradul este strategic din punct de vedere logistic pentru zone precum Rusia şi Ucraina, unde sunt livrate cele mai multe dintre utilajele produse în fabrica din România. În fapt, fabricile din străinătate ale Maschio Gaspardo, care sunt prezente şi în China şi India, nu s-au născut din dorința de delocalizare, ci de extindere a piețelor care sunt foarte competitive cu producătorii locali.

  Investițiile realizate cu sprijinul atât al Finest S.p.A., cât şi al băncii românești Exim Bank vizează creșterea capacităţii de producție cu aproximativ 20%. A fost realizată o extindere importantă a suprafeței acoperite de aproximativ 5.700 mp, precum şi achiziționarea de noi echipamente bazate pe cele mai recente tehnologii. Aceste active sunt funcționale pentru creșterea capacităţii de producție şi sunt fundamentale pentru a garanta standardele ridicate de aprovizionare a unei piețe din ce în ce mai exigente, cum este cea agricolă.

  „Acest proiect ne va permite să consolidăm aparatul de producție, îmbunătățind şi mai mult propunerea actuală pe care sediul din Chișineu-Criș este capabil să o ofere. Inovarea şi modernizarea instalațiilor sunt necesare pentru a fi prezenți pe piață cu instalații de ultimă generație pentru a răspunde nevoilor clienţilor noștri din întreaga lume”, afirmă Andrea Maschio, președinte al Maschio Holding şi vicepreședinte al Maschio Gaspardo.

  „Extinderea capacităţii de producție este, de asemenea, o consecință a acordului semnat de Maschio Gaspardo cu New Holland Agriculture, o marcă a CNH Industrial. Un parteneriat”, subliniază Mirco Maschio, președintele Maschio Gaspardo, „care ne face deosebit de mândri şi confirmă standardele înalte de calitate atinse de compania noastră în ceea ce privește produsele şi nivelul de servicii oferite clientului final.”


  Te-ar mai putea interesa

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile ANM a emis primul cod roșu din acest an. Județele unde sunt anunțate fenomene extreme

  Ultimele știri

  Ard culturile! Incendii în câmp în Duminica Rusaliilor Tragedie la fabrica de lactate din Ibănești. Directorul și alți 2 lucrători au murit. A patra victimă, preluată cu elicopterul Prețul grâului a scăzut la Marea Neagră cu aproape 10 euro pe tonă