• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Produse românești de Mărțișor. Târg derulat între 25 februarie și 1 martie, în curtea Ministerului Agriculturii!

  Roxana Dobre -

  Cadouri de Mărțișor cu produse românești. Începând de vineri, 25 februarie și până marți, 1 martie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui, în curtea instituției, un Târg de Mărțișor, cu acces liber pentru toți cei interesați.

  Cei interesați vor găsi la producătorii români flori, mărțișoare și produse agroalimentare iar târgul constituie un bun prilej pentru vizitatori să redescopere gustul și savoarea preparatelor autohtone.

  Conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii, spre deosebire de târgurile organizate până acum în curtea MADR, de data aceasta, vizitatorii vor putea găsi pe lângă produse agroalimentare, flori și mărțișoare artizanale cu motive tradiționale din satul românesc. Astfel, reprezentanții Asociației „Moara de hârtie” vor expune mărțișoare literare din hârtie reciclată, denumite „cărțișoare”, precum și broșe de ceramică. Fondată în 2009, Asociația are scopul de a realiza o sinergie între oameni, meşteşuguri şi artă, prin experiență directă, educație, formare și realizarea de obiecte manufacturate în spirit meșteșugăresc.

  Multitudine de oferte de mărțișoare românești

  Cei care sunt în căutare de mărțișoare handmade se pot opri la standul Asociației Down Plus București, unde le vor putea găsi confecționate chiar de membrii asociației. Înființată în anul 2014, aceasta își propune să sprijine persoanele ce suferă de sindromul Langdon-Down, prin implicarea acestora în diverse activități sociale și culturale.

  Asociația Producatorilor de Flori Muntenia, înființată în 2019, în care se regăsesc peste 500 de producători agricoli de flori care cultivă flori de la stadiul de bulbi, răsad sau semințe, până la comercializarea directă, se va afla pentru prima dată la un târg organizat de MADR.

  Vizitatorii își vor putea procura și legume de sezon, precum și produse tradiționale

  De asemenea, vor avea posibilitatea de a achiziționa produse recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicație Geografică Protejată), Telemea de Ibănești – singurul produs recunoscut de Comisia Europeană ca Denumire de Origine Protejată și cunoscuta Plăcintă dobrogeană, produs ce se află în curs de dobândire a protecției europene ca Indicație Geografică Protejată.

  „Mărțișorul este o sărbătoare tradițională românească ce marchează începutul primăverii și este de datoria noastră, a tuturor, să ducem mai departe tradițiile prin organizarea unor astfel de târguri tematice. Așa cum am promis, începând cu venirea primăverii, la fiecare sfârșit de săptămână, în curtea MADR vor fi organizate piețe volante pentru producătorii români. Sunt un susținător al satului românesc și al produselor noastre autentice, îi îndemn pe toți românii să aleagă produsele obținute pe plan local pentru a sprijini fermierii și producția românească ”, a declarat ministrul Chesnoiu.

  De asemenea, la Târgul de Mărțișor vor fi aduse din diferite regiuni ale țării, produse atestate tradițional precum brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, preparate din carne, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe și băuturi spirtoase. Din arealul zonei montane, din județele Suceava, Alba, Cluj, se vor regăsi brânzeturi, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, precum și diverse sortimente de miere şi produse ale stupului.


  Te-ar mai putea interesa

  Vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță temperaturi scăzute, dar și vijelii și căderi de grindină O familie de fermieri și-a găsit culturile din solar arse cu erbicid Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă

  Ultimele știri

  Prețul mieilor după Paști. Oierii mizează pe cererea venită pentru export Înghețată din lapte de porc – inovația unui fermier olandez Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare