• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Benzina a depășit pragul de 2 euro la benzinăriile din Germania!

    agrointeligenta.ro -

    Creșteri dramatice de preț pentru motorină, benzină, păcură, gaze naturale și energie electrică. Încă de vineri, mulți fermieri și consumatori nu puteau să-și creadă ochilor: prețurile la motorină și benzină au crescut cu mult peste marca de 2 euro în multe regiuni. Petrolul de încălzire a costat mai mult decât oricând, iar prețurile gazelor naturale au crescut, de asemenea, la noi recorduri.

    Potrivit serviciului online bezinpreis.de citat de agrarheute.com, motorina a avut astăzi, luni – 7 martie, un preț de 2,01 euro pe litru la benzinăriile germane, mai mult decât oricând. Creșterea de preț este de 30 de eurocenți peste tariful de acum o săptămână. Gama de prețuri este între 1,96 și 2,09 euro pe litru. Păcura ușoară costă consumatorii în medie 163 de euro la 100 de litri astăzi, o majorare de 55 de euro față de acum săptămână.

    „Este în desfășurare și chiar accelerată o creștere a prețurilor fără precedent, determinată de specificațiile prețurilor țițeiului și țițeiului, precum și de temerile legate de lipsa stocurilor”, spune serviciul industrial tescon.de. Prețurile țițeiului Brent au crescut din nou luni la puțin sub 125 de dolari pe baril, iar petrolul ușor american WTI a urcat la 122 dolari.

    Prețurile gazelor naturale pe cea mai importantă platformă europeană de tranzacționare Trading Natural Gas EU Dutch TTF au sărit luni la inimaginabilul 252,94 euro pe MWh. Adică cu 50 de euro mai mult decât vineri – și de aproape 4 ori mai mult decât la mijlocul lunii februarie. Creșterea extremă a prețurilor la gaze nu numai că va catapulta costurile pentru consumatorii privați și industriali mult mai sus. Îngrășămintele minerale sunt, de asemenea, considerabil mai scumpe!

    Europa primește aproximativ o treime din gazele naturale din Rusia, dar dependența variază între membrii UE. Germania se bazează pe gazul rusesc în proporție de 50%, iar Italia importă 40% din necesarul de gaze din Rusia. Țările din sud-vestul Europei, Spania și Portugalia, nu importă gaz rusesc, dar țările din sud-estul Europei și vecinii de vest ale Rusiei, Estonia și Finlanda, depind 100% sau aproape 100% de Moscova pentru aprovizionarea cu gaze.

    Analiști: prețul petrolului ar putea crește la 185 de dolari

    Prețurile la țiței, motorină, păcură și benzină cresc pe fondurl rapoartelor potrivit cărora guvernul SUA ia în considerare interzicerea importurilor de țiței rusești. O interdicție din SUA ar putea presupune, de asemenea, interdicții de import rusesc din alte țări din Europa și din alte părți.

    Dacă oferta rusă de petrol va fi retrasă complet de pe piață, marea bancă JPMorgan prezice că prețul petrolului va crește la cel puțin 185 de dolari pe baril. Goldman prezice că prețul petrolului va crește la cel puțin 150 dolari pe baril în următoarele trei luni, dacă există întreruperi continue în aprovizionarea cu petrol a Rusiei.

    Prețurile petrolului au crescut și din cauza faptului că livrările de petrol rusești au dispărut deja în mare măsură de pe piețele globale fără o interdicție oficială sau sancțiuni energetice. Din ce în ce mai mulți cumpărători par să refuze să preia petrolul rusesc, iar companiile petroliere nu sunt dispuse să livreze țiței rusesc, determinând cumpărătorii să caute în altă parte aprovizionarea cu țiței. Potrivit companiei de analiză Energy Aspects, „aproximativ 70% din comerțul cu țiței al Rusiei este deja înghețat, deoarece majoritatea rafinăriilor importante de petrol nu ating stocurile de țiței ale Rusiei”, relatează Rich Asplund de la firma de servicii financiare Barchart.

    Cumpărătorii de petrol se ține departe de petrolul rusesc din cauza potențialelor sancțiuni energetice și a riscului de perturbare a tranzacțiilor financiare cu companiile petroliere ruse. Națiunile occidentale au convenit săptămâna trecută să interzică unele bănci rusești din sistemul de mesagerie bancar SWIFT, perturbând grav comerțul cu energie al Rusiei, dar ar putea reduce și mai mult livrările globale de energie, deoarece mai multe bănci evită finanțarea mărfurilor rusești.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru Agnes Jansen după reportajul Agrointeligența: ”Mă pensionez, dar nu rămâneți fără legume!” Cine încasează subvenția APIA pe pășunea comunală. Acte necesare