• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Capartis™ – fungicidul capabil să rezolve toate problemele din culturile oleaginoase și plante tehnice

  agrointeligenta.ro -

  Un fungicid nou – o protecție mai bună. De anul acesta, fermierii au o nouă alternativă în protejarea culturilor oleaginoase de boli precum Sclerotinia și Alternaria. Pe lângă hibrizii Pioneer®, din gama Sclerotinia Protector, Corteva Agriscience™ aduce astăzi, în primă linie și fungicidul Capartis™.

  Principalele boli care afectează culturile de rapiță, floarea-soarelui și soia sunt Sclerotinia spp.Putregaiul alb și Alternaria spp. – Alternarioza. Bolile apar frecvent în perioada înfloritului, mai exact, începând cu căderea primele petale și până la scuturarea completă a florilor. Tocmai din acest motiv, se recomandă ca fungicidul Capartis™ să fie aplicat chiar la începutul scuturării petalelor.

  Capartis™ este cel mai nou și mai puternic fungicid, special creat pentru a oferi maximum de protecție împotriva acestor boli și nu numai.

  O singură lovitură – mai multe boli combătute

  Fungicidul Capartis™ este compus din cele mai eficiente substanțe active întâlnite la ora actuală (boscalid și piraclostrobin). Aceste două substanțe active au un efect sinergic și totodată foarte puternic în controlul bolilor specifice culturilor oleaginoase, cum ar fi Sclerotinia spp. și Alternaria spp.

  Boscalid este o substanță activă cu proprietăți translaminare și sistemice de invidiat, iar alături de piraclostrobin, care este absorbit rapid în țesutul lipofilic și translocat ulterior sistemic, conferă protecție de lungă durată întregii plante.

  Efectul de înverzire – semnul sănătății fitosanitare și al recoltelor bogate

  Capartis™, pe lângă efectul fitosanitar puternic și de lungă durată, favorizează și descreșterea emisiei de etilenă din plantă. În urma aplicării lui Capartis™, a fost observat un efect pronunțat de înverzire, care aduce cu el producții mai mari și mai calitative.

  Cercetările efectuate au arătat că, prin aplicarea fungicidului Capartis™, semințele își măresc MMB-ul, iar silicvele sunt mai puțin predispuse scuturării.

  Capartis™ – o soluție antirezistență

  Datorită celor două substanțe active cu moduri de acțiune diferite, Capartis™ este considerat a fi o soluție viabilă pentru împiedicarea apariției rezistenței. Piraclostrobin aparține clasei strobilurinelor FRAC 11, care acționează asupra respirației mitocondriale a celulei fungice.

  Boscalid face parte din categoria fungicidelor SDHI (carboximine) grupa FRAC 7, ce acționează asupra sursei de energie, împiedicând dezvoltarea ciupercii. Capartis™ reduce riscul apariției rezistenței, datorită celor două substanțe active care fac parte din două clase chimice diferite, cu moduri de acțiune diferite.

  Dozarea și utilizarea fungicidului Capartis™

  Prin utilizarea lui Capartis™, plantele sunt protejate de atacul bolilor specifice (Sclerotinia spp. – Putregaiul alb, Alternaria spp. – Alternarioza, Plenodomus spp. – Putregaiul negru, Diaporthe spp. – Pătarea brună-cenușie a tulpinii, Botryotinia spp. – Putregaiul cenușiu și Hyaloperonospora spp. – Tăciunele rapiței) și sunt fortifiate și menținute verzi, pentru a oferi producțiile cele mai mari și mai calitative.

  Adrian Ionescu – Category Marketing Manager Fungicides, Insecticides & Biologicals Corteva Agriscience RO & MD

  Capartis în cultura de rapiță:

  Capartis în cultura de soia:

  Capartis în cultura de floarea-soarelui:

   


  Te-ar mai putea interesa

  Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile Val de caniculă cu noi recorduri termice. Județele care au intrat sub alertă meteo până vineri Subvenții APIA 2024. Banii intrați în conturile fermierilor în ultimele zile

  Ultimele știri

  Ard culturile! Incendii în câmp în Duminica Rusaliilor Tragedie la fabrica de lactate din Ibănești. Directorul și alți 2 lucrători au murit. A patra victimă, preluată cu elicopterul Prețul grâului a scăzut la Marea Neagră cu aproape 10 euro pe tonă