• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Alina Petrea, Saaten Union: Ne aflăm în plină campanie de comercializare. Răspundem rapid solicitărilor fermierilor!

  Roxana Dobre -

  Echipa Saaten Union este alături de fermieri și în această campanie agricolă de primăvară, iar comenzile primite sunt onorate rapid pentru ca fiecare fermă să aibă la dispoziție sămânța necesară pentru semănatul culturilor de porumb sau floarea-soarelui.

  Prezentă în platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022, Alina Petrea, directorul de marketing al Saaten Union, a vorbit despre mobilizarea companiei în această perioadă. ” În acest moment ne aflăm în plină campanie de comercializare și totodată am observat în țară că fermierii au început semănatul atât pentru floarea-soarelui cât și pentru porumb, așadar vă așteptăm cu comenzi ferme deoarece colegii noștri vor răspunde rapid cererilor dumneavoastră”, a spus aceasta.

  Reprezentanta Saaten Union a apreciat ca bună starea culturilor înființate în toamna anului trecut la AGROSHOW 2022, exprimându-și și speranța că atât în platforma din ferma Agromad Crops, cât și în restul fermelor din România, primăvara va aduce ploile de care au nevoie culturile agricole.

  ”La intrarea în iarnă soiurile noastre și-au început înfrățirea, aceasta continuând și în perioada de primăvară, putem observa că avem o medie de 3-4 frați pe plantă, sigur că și aici ca și-n majoritatea regiunilor din țara noastră avem nevoie de precipitații. Momentan avem puțină umiditate în sol, însă consumul nu a început foarte mare, urmând ca în perioada următoare, plantele să intre în vegetație și să aibă nevoie de umiditate mai ridicată. Premisele momentan sunt bune, însă vedem condițiile climatice cum vor fi în următoarea perioadă”, a declarat Alina Petrea.

  Soiurile vedetă din portofoliul Saaten Union, semănate în platforma AGROSHOW 2022

  Aceasta a vorbit și despre soiurile vedetă ale companiei și ce tratamente vor fi aplicate în perioada următoare la loturile Saaten Union din platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022.

  ”La Platforma AGROSHOW 2022, noi am venit atât cu soiuri de orz cât și soiuri de păioase. Astfel, la orz, am semănat de la soiuri timpurii, cum ar fi SU Ellen care este unul dintre cele mai comercializate soiuri de orz din portofoliul nostru, cererea fiind în mare parte din piață, fermierii își doresc foarte mult să aibă acest soi de orz în cultura proprie, și încheind platforma cu soiul de orz Jakubus, un soi nou care are o maturitate semitardivă”, ne-a declarat Alina Petrea.

  În materie de grâu, de asemenea compania are de la soiuri timpurii cum ar fi Katarina, un soi consacrat în portofoliul Saaten Union România, un soi care este foarte bine comercializat și prin prisma timpurietății pe care o are în regiunea de sud și sud-est a țării. ”Încheiem platforma cu soiul de grâu Aspekt, un soi semitardiv pe care îl comercializăm preponderent în zona de vest și zona de centru a țării”, ne-a explicat Alina Petrea.

  360 de boabe germinabile semănate la hectar

  Vă reamintim că semănatul cerealelor păioase în cadrul platformei AGROSHOW 2022 s-a efectuat în a treia decadă a lunii octombrie, iar la loturile Saaten Union România s-a mers pe o densitate de 360 de boabe germinabile, doza recomandată de specialiștii companiei.

  ”Totodată, în toamnă s-a aplicat un erbicid, așa că această cultură de cereale este liberă de buruieni, iar în primăvară vom efectua de asemenea tratamente fitosanitare în funcție de recomandările specialiștilor de la Nufarm care sunt și partenerii noștri aici în platformă”, a mai explicat Alina Petrea.

  ”Vom interveni și cu aplicarea unui fungicid de la compania Nufarm, un produs cu un rol preventiv. Ne dorim să avem un rol preventiv și nu curativ, așa că acționăm înainte ca bolile să se instaleze în cultura de grâu și orz din această platformă. Momentan plantele arată foarte bine, sunt libere de boli, de asemenea și de buruieni, însă va trebuie pentru o producție ridicată să aplicăm și-un tratament fitosanitar prevenim cum spunea și, de asemenea, vom aplica și îngrășăminte pe care colegii de la Agrotechnik Solutions ni le vor pune la dispoziție în cadrul unui plan de fertilizare specific pentru cultura de grâu și de orz”, a mai precizat Alina Petrea, director de marketing Saaten Union România.

  Evenimentul Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 – marți, 24 mai 

  Vă reamintim că primul eveniment la platforma AGROSHOW 2022 va avea loc marți, pe 24 mai, la eveniment fiind așteptați peste 800 de fermieri din întreaga țară. Accesul la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 este liber.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA: Plățile la zi efectuate în conturile fermierilor! OUG: 500.000 de euro – ajutor pentru procesarea grâului, porumbului și floarea-soarelui de la fermieri Amenzi noi pentru fermieri. Documentul, publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii

  Ultimele știri

  Anunț urgent de la APIA pentru fermierii care primesc microgranturile de 5.000 euro Galera™ Super – Cea mai utilizată soluție în toamnă pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din cultura de rapiță! Ce producție așteaptă o fermă din Brăila de la hibridul de porumb Olt