Comerţ alimentar

Salata bulgărească, cea mai populară mâncare din Europa. Sărmăluțele românești au intrat și ele în top

Cea mai populară mâncare din Europa este salata bulgărească, potrivit unui concurs derulat online de către Parlamentul European cu ocazia alegerilor europarlamentare. Salata vecinilor a obţinut aproape 19.000 de voturi, urmată de ciorba lituaniană de sfeclă roşie, și, pe locul trei, de sarmalele româneşti care au obţinut 1150 de voturi.

Concursul iniţiat de Parlamentul European face parte din campania “A Taste of Europe”, dezvoltata de Parlamentul European pe Facebook, invitându-i pe europenii din cele 28 de state membre sa celebreze ziua alegerilor prin cine savuroase alături de prieteni. Pe pagina de Facebook destinata acestui proiect, pasionaţii de gătit pot posta idei de preparate din propriile ţări şi pot afla noi reţete de la utilizatori din toată Europa.

Rețetă de la Chef Cătălin Scărlătescu

“A Taste of Europe” implică o serie de invitaţi speciali, bucătari celebri din Europa, care au împărtăşit pe Facebook o reţetă inedită din ţara lor. Cătălin Scărlatescu (România), Pierre Lefebvre (Franţa), Clodagh McKenna (Irlanda), Claudio Sadler (Italia), Dominic Jeske (Germania), Konstantinos Erinkoglou (Grecia), Mate Janković (Croatia), Grzegorz Łapanowski (Polonia) şi Osvalde Silva (Portugalia) au trimis propunerile lor inspiraţionale oamenilor din toate colţurile Europei.

Rețeta lui Chef Cătălin Scărlatescu este “prăjitura bunicii cu pasta de roşii”. “Am optat pentru o reţetă uşoara şi rapidă, însa cu totul şi cu totul specială! Mie îmi aduce cu drag aminte de copilarie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor. Sper ca acest gust inedit va trezi amintiri frumoase europenilor de pretutindeni!”, a subliniat Chef Cătălin Scărlatescu.

Citiți mai mult pe Transilvania Reporter

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!