• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri agricole
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vremea ideală pentru grătar scumpește carnea pe piața europeană. Vezi ce prețuri se practică la fermele din Vestul Europei

    agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

    Marii producători și retailerii din UE s-au plâns că primăvara a fost una rece și ploiasă, ceea ce a condus la un consum mai mic de carne. Odată cu încălzirea vremii, frunțile s-au mai descrețit pentru că acesta a fost semnalul de care avea nevoie sezonul grătarelor pentru a debuta în forță și, implicit de a se stimula vânzările. Așa cum era de așteptat, producătorii au decis să scumpească produsele din carne și carnea pentru a recupera lunile în care nu și-au îndeplinit planul de afaceri.

    Într-un tabel de prețuri la carne (preț mediu la carnea de porc –  la poarta fermei) pe piețele din UE se remarcă faptul că, în mare parte, prețurile au stagnat în ultimele săptămâni sau au avut fluctuații mici, exceptând, spre exemplu.

    Totuși, de la săptămâna a 14-a (31 martie-6 aprilie) și până la săptămâna cu numărul 21 (19-25 mai), tendința de creștere a prețului mediu la carne de porc este evidentă și, potrivit specialiștilor unui site de specialitate, scumpirile vor continua ușor pe fondul creșterii specifice sezonului cald.

    Țara Săpt 14 Săpt 15 Săpt 16 Săpt 17 Săpt 18 Săpt 19 Săpt 20 Săpt 21
    Germania 1.496 1.576 1.576 1.526 1.546 1.546 1.546 1.546
    Olanda 1.434 1.509 1.509 1.472 1.500 1.500 1.500 1.500
    Danemarca 1.531 1.558 1.558 1.558 1.558 1.558 1.558 1.558
    Belgia 1.470 1.532 1.532 1.495 1.507 1.519 1.519 1.519
    Franța 1.614 1.724 1.724 1.738 1.734 1.707 1.662 1.661
    Polonia 1.530 1.563 1.557 1.554 1.589 1.569
    Cehia 1.522 1.541 1.552 1.547 1.558 1.560 1.588
    Italia 1.804 1.778 1.778 1.785 1.823 1.743 1.697 1.725
    Spania 1.689 1.797 1.797 1.797 1.797 1.803 1.803 1.798
    Austria 1.499 1.540 1.540 1.509 1.509 1.509 1.509 1.509
    Marea Britanie 1.919 1.949 1.949 1.961 1.978 1.956 1.966 1.960
    Irlanda 1.526 1.555 1.555 1.555 1.565 1.565 1.574 1.574

    *Prețurile sunt exprimate în euro și nu conțin taxe

    În România, producătorii și procesatorii de carne au demarat o campanie prin care solicită guvernanților să reducă TVA la carne de la 24% la 5% sau 9%, după modelul reducerii TVA la pâine, decizie ce se aplică din septembrie anul trecut. Potrivit unor informații și studii prezentate în cadrul acțiunii, din cauza suprataxării cărnii de către statul român, deși nivelul la producători este sub media europeană, consumatorii își permit să cumpere cantități mai mici cu veniturile lor…românești.  În prezent, prețul mediu al unui kilogram la pulpa de porc este de circa 17 lei, fiind incluse TVA-ul de 24% și adaosul comerciantului.

    10275356_1477596795790846_6273660562518668216_o

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Abonare gratuită la știri

    Te-ar mai putea interesa

    Rasa de ovine Dohne Merino: Randamente ridicate la producția de carne și de lână Radu Timiș, Cris-Tim, promotorul Clean Label în România: ”Vindem carne, nu vindem înlocuitori” EXCLUSIV! Primii oieri care intră DIRECT ÎN SUPERMARKET cu CARNEA DE OAIE!

    Ultimele știri

    FURIOUS, PATRICIA ȘI FAUSTO – trei hibrizi RWA de floarea-soarelui pentru toți fermierii! Gheorghe Vlad, CATAR: Primarii să se implice și să facă achiziții de legume pentru cauze sociale! Gest de recunoștință al unui fermier față de medicii care luptă cu noul coronavirus!

    Căutare în articole