• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dana Iorga, Șapte Spice: Nu vom mai vedea făină la raft sub 4-5 lei/kg!

    Angelica Lefter -

    Scumpirile din ultima perioadă, cauzate de situația internațională instabilă legată de războiul din Ucraina, s-au manifestat în lanț.
    După ulei, motorină, inputuri, nici făina de la raft nu reprezintă o excepție, explică specialiștii în morărit, care sunt de părere că ne așteaptă vremuri incerte.

    ”Nu vom mai vedea făină la raft cu mai puțin de 4-5 lei kilogramul”, a spus Dana Iorga, director general executiv al companiei Șapte Spice, producător de făină, pentru wall-street.ro.

    Compania Șapte Spice deține, după despărțirea de Vel Pitar în 2007, patru mori utilizate în producția de făină în România.

    Făina la raft nu va fi mai ieftină de 4-5 lei/kg

    Dana Iorga, directorul general executiv al companiei, a precizat că deși nu întrevede o criză alimentară la nivelul țării noastre, vremurile sunt destul de instabile.

    ”Nu vom mai vedea făină la raft cu mai puțin de 4-5 lei kilogramul, poate doar anumite mărci proprii. În urmă cu doi ani, aceeași făină era în jur de 2 sau 3 lei pe kilogram. În plus, costul producției unui kilogram de făină a crescut, de la mijlocul anului trecut, cu aproximativ 60%”, a declarat Dan Iorga, atrăgând atenția și asupra inflației.

    Directorul General Executiv al companiei Șapte Spice a explicat că că stocurile de făină din casele oamenilor nu reprezintă o soluție pentru reducerea cererii în materie de alimente, cauzate de inflație.

    ”Ne îngrijorează inflația, deoarece se va reduce puterea de cumpărare. Anul trecut eram la 8%, acum suntem la 10%, vorbim deja de un prag de 20% care nu ține pasul cu salariile. Oamenii vor renunța la anumite produse și vor cumpăra mai puțin. Cât despre stocuri, câte alimente poți cumpăra și depozita?!”, a adăugat aceasta.

    Românii caută făina care să se potrivească preparatelor de casă

    Dana Iorga a mai precizat că românii nu sunt consumatorii ”excentrici” sau dispuși să încerce noutăți.

    ”Românii caută o făină comună, care să se potrivească preparatelor de acasă, pâine sau prăjituri. În prezent, făina 650 este de bază și reprezintă circa două treimi din făina care se vinde în România. Este produsul utilizat în industrie pentru panificația de masă”, a punctat aceasta.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români