• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • De ce alege un fermier din Bihor biostimulatorii Aectra

    Adrian Radu -

    Cultivatorii de legume și fructe tind să aibă investiții mari, pe termen lung, în fermele lor, iar culturile pe care le produc sunt foarte perisabile. Astfel, legumicultorii au devenit deosebit de receptivi la aspectele pozitive asociate cu biostimulatorii, cum ar fi creșterea sănătății plantelor, rezistența la insecte și boli, toleranță mai mare la secetă și recolte mai mari.

    Integrarea biostimulatorilor în managementul culturilor este o strategie pe care o aplică și Raul Matei, fermier din localitatea Avram Iancu, județul Bihor. În ferma sa, compusă din 1 ha de solarii, 3.5 ha de legume în câmp și câteva hectare de cultură mare, agricultorul bihorean culege din plin roadele utilizării biostimulatorilor.

    Colaborarea cu Aectra i-a facilitat acestuia accesul la o gamă complexă de produse care au sporit randamentele culturilor și profitabilitatea fermei.

    Primul produs din schema de tratament pe care o aplică legumicultorul din Bihor este biostimulatorul Blackjak, pe care îl utilizează la pregătirea patului germinativ încorporat în sol. Are o formulă pe bază de acizi humici 100% natural, cu rol în refacerea fertilității solului și înrădăcinare accelerată, prin creșterea conținutului de humus. Stimulează activitatea microbiană și deblochează elemente nutritive din sol.
    ”Folosesc de foarte mulți ani produsul Blackjak, îl aplicăm la pregătirea patului germinativ, încorporat în sol și observăm, după aplicare, o bună regenerare si afânare a acestuia” a declarat fermierul.

    Transplantarea este un proces meticulos, care, dacă este realizat corect, poate asigura profitabilitatea unei culturi. Pentru a pregăti legumele pentru faza de transplantare, agricultorul bihorean a aplicat Terra-Sorb Radicular. Formula acestuia este bogată în aminoacizi liberi, care au rolul de a facilita pornirea timpurie în vegetație și dezvoltarea unor plante viguroase, bogat ramificate, rezistente la stres.

    Schema de tratament aplicată în ferma din Avram Iancu este completată cu Atonik, un biostimulator care stimulează reacţia de apărare a plantelor la stresul abiotic şi biotic, ceea ce determină o creștere a calității și cantițății recoltelor.

    ”Unul dintre produsele mele favorite, pe care îl folosim foarte mult în ferma noastră este produsul Atonik, care ne ajută foarte mult la dezvoltarea florilor plantei și a aparatului foliar. Îl folosim de foarte mult timp, îmi amintesc că părinții mei îl aplicau acum mulți ani” ne-a povestit Raul Matei.

    Fertilizarea joacă un rol cheie în performanța culturilor

    Pentru a îndeplini cerințele de nutrienți, legumicultorul din Bihor aplică Calcig Ca-Mg, un produs care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și performanță în timpul stadiilor critice de crestere si dezvoltare a fructelor.

    Calcig Ca-Mg este un fertilizant foliar cu un conținut ridicat de calciu (22,5%), magneziu și azot, cu rol în îmbunătățirea fermității pulpei fructelor și creșterea rezistenței la transport și depozitare.

    Colaborarea cu Aectra i-a adus lui Matei Raul oportunitatea de a crește profitabilitatea fermei, prin integrarea unor input-uri strategice în planul de fertilizare, prevenire și control al plantelor. Toate detaliile și ofertele produselor Aectra pot fi găsite pe site-ul www.aectra-shop.ro sau www.aectra.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor Markus Kamieth este noul CEO al BASF Vinurile bune de Jidvei se fac cu struguri protejați împotriva manei de fungicidul Lieto