Comerţ alimentar

Scandalurile alimentare i-au băgat în sperieți și pe fermieri, și pe procesatori: Toată lumea începe să facă analize din proprie inițiativă

Crizele de siguranță alimentară de la începutul anului trecut, care au afectat sever consumul de lapte și carne, și implicit afacerile fermierilor și procesatorilor, au și un efect mai puțin știut: nimeni nu mai vrea să treacă prin asta și fiecare vrea sa dovedească că produsele lor sunt sigure. Într-un an de zile, cererea de testere pentru a determina aflatoxina și reziduurile de antibiotice din lapte și carne s-a dublat, în cazul relației comerciale dintre unii producători și procesatori fiind chiar obligatorii.

”Este un trend pozitiv, fără doar și poate. Cererea este dublă față de 2013 dar încă suntem departe. Acum un an și jumătate nimănui nu-i păsa de analize pentru depistarea aflatoxinei. Acum vin tot mai mulți pentru a nu avea suprize neplăcute. Între timp, de la 1 ianuarie, a devenit obligatorie testarea laptelui pentru depistarea reziduurilor de antibiotice, așa că nu ne putem plânge. Totul este însă spre binele consumatorului”, spune Alexandra Iordache, reprezentanta companiei Bio Trend Plus, unul dintre cele mai importante firme în acest sector, prezentă la conferinta Meat&Milk 2014 ce se desfășoară zilele acestea la Sibiu.

Prețurile pentru un kit de testare cu 96 de doze începe de la 196 de euro pentru reziduurile de antibiotice din lapte și crește semnificativ pentru aflatoxină.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!