• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prețul grâului este în scădere după ce Rusia a anunțat că redeschide porturile din Ucraina

    agrointeligenta.ro -

    Prețul grâului este în scădere și a coborât deja sub 380 de euro după ce Rusia a anunțat că redeschide culoarele verzi și reia activitatea în porturile de la Marea Neagră ocupate în Ucraina. Prețurile orzului și porumbului sunt, de asemenea, în scădere.

    Prețul grâului a fost supus unei mari presiuni în această săptămână în Europa și la nivel global. Vineri, prețurile de pe piața europeană futures au scăzut sub 380 de euro pe tonă pentru prima dată de la sfârșitul lunii aprilie. Adică cu aproape 35 de euro mai puțin decât săptămâna trecută și o reducere de 60 de euro față de prețurile de vârf de la jumătatea lunii mai, conform unei analize realizate pentru agarheute.com de către dr. Olaf Zinke.

    Scăderea de preț la grâu a fost declanșată de perspectiva unei reluări a transporturilor portuare în Ucraina, ceea ce ar atenua în mod semnificativ penuria acută actuală de pe piața mondială . Cu toate acestea, condițiile cerute de președintele rus, Vladimir Putin, sunt încă neclare și o deschidere reală a porturilor ucrainene pe termen scurt este doar ipotetică.

    Cu toate acestea, Ministerul rus al Apărării a declarat joi că navele care transportă cereale ar putea părăsi porturile Ucrainei la Marea Neagră prin „coridoare umanitare”, iar Rusia este pregătită să le garanteze siguranța, a raportat agenția de presă Interfax.

    În același timp, foarte puțin grâu mai este exportat din India, raportează comercianții. În total, cantitatea la export a fost de aproape 470.000 de tone luna trecută. Cel puțin 1,7 milioane de tone rămân în porturi și ar putea fi deteriorate de viitoarele ploi musonice, relatează Reuters. Transporturile care au fost permise au fost în principal către Bangladesh, Filipine, Tanzania și Malaezia.

    Prețurile orzului și porumbului au scăzut, de asemenea, semnificativ

    Prețul orzului a scăzut semnificativ și în această săptămână. La piața angro germană și portul de export din Hamburg, s-a oferit vineri, 3 iunie, un preț de 355 de euro pe tonă, cu aproximativ 30 de euro mai puțin decât la sfârșitul lunii mai. Orzul și-a pierdut competitivitatea și în rațiile animalelor de pe piața internă, mai ales în comparație cu porumbul, a cărui disponibilitate este în prezent crescută prin volume mai mari de import din America de Sud, relatează analiștii.

    Prețul porumbului a trebuit să facă față și el unei scăderi semnificative în această săptămână pe piața europeană. Prețurile de vineri (3 iunie) pe piața europeană futures au fost de 329 euro pe tonă, cu 25 euro/tonă mai mici decât în ​​săptămâna precedentă și cu 45 euro/tonă mai mici decât la mijlocul lunii mai.

    Ucraina exportă acum cantități semnificative de porumb în Europa prin transport rutier sau feroviar și pe Dunăre. Importatorii europeni cumpără volume mari și în America de Sud și de Nord. Pe lângă importurile extinse din Brazilia, cantități considerabile vin și din Canada și, mai nou, din SUA.

    Comisia Europeană a raportat importurile europene de porumb pentru sezonul curent la 29 mai la 15,1 milioane de tone. Adică cu 1,2 milioane de tone mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.


    Te-ar mai putea interesa

    Prețul grâului și porumbului de pe stoc și din noua recoltă în portul Constanța Drumurile intens circulate din Portul Constanța – astfaltate în următoarea perioadă China a suspendat achiziția de un milion de tone de grâu din Australia

    Ultimele știri

    Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE