• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Anunț urgent pentru fermierii declarați neeligibili la grantul capital de lucru de până la 120.000 euro

  Roxana Dobre -

  Anunț urgent pentru fermierii care au fost declarați neeligibili pentru accesarea granturilor capital de lucru de la 5.000 de euro până la 120.000 de euro. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a transmis că începând de astăzi, 8 iunie, aplicanții în program care au fost declarați neeligibili vor primi notificări de respingere cu motivele de neeligibilitate. De la momentul primirii notificării, solicitații au la dispoziție o perioadă de 2 zile pentru a contesta decizia de respingere.

  ”Începând de astăzi, 8 iunie 2022, aplicanții aferenți măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar” din intervalul RUE 1-4000 care în urma pre-evaluării automate de către sistemul IMM Recover au fost declarați neeligibili, vor primi în aplicația informatică notificări de respingere cu motivele de neeligibilitate. Rugăm aplicanții să verifice conturile create în aplicație și reamintim că aceștia pot contesta notificarea de respingere în termenul stipulat în procedura de implementare a măsurii”, se arată într-o comunicare oficială a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

  Reamintim că Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a făcut publică lista cu statusul solicitanților pentru programul IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru), conform evaluării realizate automat de sistem. Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Lista cu fermierii eligibili și neeligibili pentru granturile de lucru între 5.000 și 120.000 de euro

  Conform sursei citate, în total, au fost înregistrate 10.961 de înscrieri, dintre care 9.678 eligibile și 1.283 respinse. Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare a fost deschisă timp de 6 zile, în perioada 26-31 mai, pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro.

  Termenul pentru depunerea contestațiilor – 2 zile

  În cazul aplicanților care au primit decizie de respingere în urma pre-evaluării automate, pot fi formulate contestații în termen de 2 zile calendaristice de la data transmiterii actului administrativ pentru neîndeplinirea condiţiilor din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii, veridicităţii şi conformităţii celor înscrise în cererea de finanțare.

  Contestația se va transmite către Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE) de care aparține solicitantul prin intermediul aplicației electronice, termenul de soluționare fiind de 3 zile lucrătoare de la data primirii.

  Ulterior, toți aplicanții acceptați, inclusiv în urma contestațiilor, sunt rugați să urmărească informațiile actualizate de pe platforma electronică granturi.imm.gov.ro. În limita bugetului alocat măsurii, vor fi transmise notificări privind admiterea la contractarea ajutorului de stat. Acestea se vor regăsi în contul solicitanților, care vor fi atenționați în acest sens și pe adresa de corespondență.

  Procedural, aplicanții vor intra în aplicație, vor introduce codul IBAN al întreprinderii (cont curent sau cont de grant), vor încărca dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), vor descărca contractul de acordare a ajutorului de stat, îl vor semna cu semnătură electronică și îl vor reîncărca semnat și îl vor transmite în aplicație în maxim 5 zile calendaristice de la primire, dar nu mai târziu de data limită prevăzută în schema de ajutor – OUG nr. 61/2022, respectiv 30 iunie 2022.

  Bugetul total alocat granturilor pentru capital de lucru este de 250.000.000 euro, iar plățile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2023.


  Te-ar mai putea interesa

  Ministrul Petre Daea a dat startul campaniei de semănat rapiță în uscat Fermierii din Ucraina solicită împrumuturi preferențiale pentru campania de semănat Lista fermierilor care au în conturi microgranturile de 5.000 euro, începând de astăzi

  Ultimele știri

  Ministerul Agriculturii, cifre oficiale: În ultimele patru luni s-au lansat 3.301 de rachete antigrindină AFIR a publicat lista cu cei 1.334 de mici fermieri care primesc ajutorul 15.000 de euro/fermă Fermierii din Ucraina au primit combine gratis în valoare de 2 milioane de euro