• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lege în Parlament: Permis suspendat pe 10 ani pentru tractoriștii prinși beți la volan

  Roxana Dobre -

  Lege dură pentru șoferi, inclusiv cei care conduc tractoare. În Parlament a fost depus un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor sau alcoolului.

  Senatorul PSD Robert Cazanciuc a depus, joi, 21 septembrie un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor sau alcoolului.

  Citiți și: Lege nouă pentru tractoriști. Pedepsele pot merge până la confiscarea utilajului!

  Senatorul PSD Robert Cazanciuc 

  Robert Cazanciuc a anunțat că proiectul de lege a fost depus în Parlament. Pentru a fi în vigoare însă acesta trebuie să fie votat de Senat, Camera Deputaților care este for decizional, promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

  ”Am depus, astăzi, aşa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină şi să combată cu mai mare fermitate şi eficienţă traficul de droguri, care a luat o aşa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe şoselele ţării”,  a scris Robert Cazanciuc pe Facebook. Potrivit acestuia, sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.

  Citiți și: Noi dosare penale pentru tractoriști prinși în trafic fără permis valabil pentru utilaje agricole

  Permisul ar putea fi suspendat pe o perioadă de până la 10 ani

  Senatorul Robert Cazanciuc mai subliniază în postarea sa că dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării şoferilor sub influenţa drogurilor sau alcoolului, dacă proiectul va deveni lege. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

  ”Se vor majora pedepsele privind şi finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate”, a mai arătat senatorul PSD.

  În proiectul citat de senator se precizează că conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

  Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

  ”Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin.(2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi”, se mai arată în document.

  Document util: Proiect de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul prevenirii şi combaterii traOcului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive 


  Te-ar mai putea interesa

  Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

  Ultimele știri

  Micii fermieri – nevoiți să arunce tone de legume: Am cosit ceapa, bag freza în ea și la revedere! Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Cultivare cartofi: plantare, îngrijire, producții, subvenții