• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Guvernul a aprobat o subvenție de 875 lei/ha pentru fermierii care lucrează minimum 0,1 ha

  Roxana Dobre -

  O subvenție de 875 lei/ha a fost aprobată în ședința Guvernului. Plata urmează să ajungă la un număr de 174.500 beneficiari care administrează 144.170 hectare de teren agricol iar cererile se vor depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) după ce hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial și până la 2 septembrie.

  În ședința Guvernului de joi, 18 august a fost adoptată Hotărârea privind acordarea unor ajutoare excepționale destinate producătorilor agricoli pentru cheltuieli angajate cu achiziția de resurse materiale necesare pentru aplicarea tehnologiei la suprafețele înființate cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole pe rod cu struguri pentru vin, a anunțat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) printr-un comunicat.

  ”Venim în întâmpinarea celor care își dedică timpul și priceperea pentru a asigura prezența pe mesele românilor a produselor agricole calitative, într-un context al unui an agricol dificil. Influența factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenția asupra tuturor sectoarelor de activitate și să dăm ajutorul de care bravii noștri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate”, a afirmat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

  Schema se derulează prin APIA

  Potrivit sursei citate, schema de ajutor derulată de Ministerul Agriculturii prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) contribuie la asigurarea securității alimentare și este destinată unui număr de 174.500 beneficiari care administrează 144.170 hectare de teren agricol.

  Bugetul alocat pentru sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal este de 126.150.673 lei, echivalentul sumei de 25.490.649 euro, care provine din următoarele surse:

  -fonduri de la bugetul național: 63.075.336 lei, echivalentul sumei de 12.745.324 euro;
  -fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană: 63.075.336 lei, echivalentul sumei de 12.745.324 euro;

  Ce cuantumuri primesc fermierii

  Conform decizie Guvernului, cuantumul ajutorului excepțional este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha acordat pentru fermierii care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv.

  Beneficiarii schemei sunt: persoane fizice; persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoane juridice; grupuri de producători sau organizații de producători; structuri din domeniul cercetare, respectiv universitățile, institutele şi stațiunile de cercetare-dezvoltare.

  Ce criterii de eligibilitate trebuie să respecte fermierii

  Pentru a accesa ajutorul excepțional, potențialii beneficiari trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate:

  -să fie înregistrați în evidențele APIA cu cererea unică de plată 2022;
  -să utilizeze o suprafață de minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv, cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole pe rod cu struguri pentru vin;
  -să achiziționeze pe bază de documente justificative următoarele resurse materiale: produse fertilizante și/sau produse de protecție a plantelor și/sau motorină în perioada 24 februarie 2022-12 august 2022.


  Te-ar mai putea interesa

  Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

  Ultimele știri

  MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”