• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Guvernul a aprobat o subvenție de 875 lei/ha pentru fermierii care lucrează minimum 0,1 ha

  Roxana Dobre -

  O subvenție de 875 lei/ha a fost aprobată în ședința Guvernului. Plata urmează să ajungă la un număr de 174.500 beneficiari care administrează 144.170 hectare de teren agricol iar cererile se vor depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) după ce hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial și până la 2 septembrie.

  În ședința Guvernului de joi, 18 august a fost adoptată Hotărârea privind acordarea unor ajutoare excepționale destinate producătorilor agricoli pentru cheltuieli angajate cu achiziția de resurse materiale necesare pentru aplicarea tehnologiei la suprafețele înființate cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole pe rod cu struguri pentru vin, a anunțat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) printr-un comunicat.

  ”Venim în întâmpinarea celor care își dedică timpul și priceperea pentru a asigura prezența pe mesele românilor a produselor agricole calitative, într-un context al unui an agricol dificil. Influența factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenția asupra tuturor sectoarelor de activitate și să dăm ajutorul de care bravii noștri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate”, a afirmat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

  Schema se derulează prin APIA

  Potrivit sursei citate, schema de ajutor derulată de Ministerul Agriculturii prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) contribuie la asigurarea securității alimentare și este destinată unui număr de 174.500 beneficiari care administrează 144.170 hectare de teren agricol.

  Bugetul alocat pentru sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal este de 126.150.673 lei, echivalentul sumei de 25.490.649 euro, care provine din următoarele surse:

  -fonduri de la bugetul național: 63.075.336 lei, echivalentul sumei de 12.745.324 euro;
  -fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană: 63.075.336 lei, echivalentul sumei de 12.745.324 euro;

  Ce cuantumuri primesc fermierii

  Conform decizie Guvernului, cuantumul ajutorului excepțional este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha acordat pentru fermierii care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv.

  Beneficiarii schemei sunt: persoane fizice; persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoane juridice; grupuri de producători sau organizații de producători; structuri din domeniul cercetare, respectiv universitățile, institutele şi stațiunile de cercetare-dezvoltare.

  Ce criterii de eligibilitate trebuie să respecte fermierii

  Pentru a accesa ajutorul excepțional, potențialii beneficiari trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate:

  -să fie înregistrați în evidențele APIA cu cererea unică de plată 2022;
  -să utilizeze o suprafață de minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv, cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole pe rod cu struguri pentru vin;
  -să achiziționeze pe bază de documente justificative următoarele resurse materiale: produse fertilizante și/sau produse de protecție a plantelor și/sau motorină în perioada 24 februarie 2022-12 august 2022.


  Te-ar mai putea interesa

  Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile

  Ultimele știri

  Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului” Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată