• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Consiliul Politic Național al PSD l-a nominalizat pe Petre Daea pentru funcția de ministru al Agriculturii

    Roxana Dobre -

    Propunerea pentru conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a fost votată de Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat. Social-democrații și-au exprimat în unanimitate opțiunea pentru nominalizarea lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii.

    UPDATE 

    Conducerea Partidului Social Democrat a confirmat oficial că a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii. Potrivit unei declarații făcute miercuri de preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu, ”ministrul Petre Daea este un om cu experienţă, un om care nu trebuie să înveţe ministerul”.

    ”În Comitetul Politic Naţional am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă, un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au fermierii, agricultorii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură.

    Şi mă bucur mult că toţi colegii – a fost ca pe vremuri, vot în unanimitate în interiorul partidului ca domnul ministru Petre Daea să revină în Guvernul României. Cu această nominalizare vom merge la primul ministru, după care cunoaşteţi procedurile”, a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

    El a precizat că au existat patru propuneri pentru această funcţie. ”Am avut o discuţie cu domnul prim-ministru, au fost patru propuneri. Nu puteam să am o discuţie aplicată în ceea ce îl priveşte pe domnul ministru Petre Daea, deoarece nu exista vot. O să am această discuţie în cursul zilei de astăzi”, a arătat Marcel Ciolacu.

    Acesta a completat că poate se va reuși în sfârșit ca România să aibă în PNRR prinse irigaţiile. ”Poate vom reuşi, în sfârşit, tot s-a deschis subiectul renegocierii PNRR, şi vedem acum în această secetă ce nevoie ar fi avut România să aibă în PNRR prinse irigaţii, lucru susţinut total de domnul Petre Daea atunci când a plecat din minister”, a spus liderul social-democraţilor.

    Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat săptămâna trecută că social-democrații au mai multe variante pentru înlocuirea lui Adrian Chesnoiu la ministerul Agriculturii iar unul dintre numele propuse de către ”anumiți colegi” este Petre Daea, fost ministru al Agriculturii.

    „Am avut discuţii telefonice şi ieri la sediu şi alaltăieri la sediu, cu colegii mei. Avem vreo cinci sau şase variante. Din cele cinci-şase variante, o să venim cât mai repede cu o propunere”, a spus Marcel Ciolacu într-o declaraţie acordată presei luni, 27 iunie.

    Liderul PSD a fost chestionat de către jurnaliști și dacă Petre Daea ar putea reveni la minister. „Este unul dintre numele propuse de către anumiţi colegi. Vom vedea”, s-a limitat să declare atunci Ciolacu.

    Reamintim că pe 28 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, cu 251 de voturi ”pentru” şi 25 ”împotrivă”.

    Pe 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, ministru al Agriculturii. Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.

    În altă ordine de idei, Petre Daea, în vârstă de 72 de ani, a fost ministru al Agriculturii între ianuarie 2017 și noiembrie 2019 în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Anterior, în 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase.

    Pentru a reveni la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), propunerea pentru noul ministru trebuie să fie agreată și de premierul Nicolae Ciucă și înaintată președintelui Klaus Iohannis, cel care  trebuie să semneze decretul de numire în funcție. În prezent, MADR este condus interminar de vicepremierul, Sorin Grindeanu.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till