• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schema de tratamente la grâu aplicată de Chemirol Agro în cultura de la SCDA Lovrin

    agrointeligenta.ro -

    Produsele Chemirol Agro au fost aplicate cu rezultate excelente în loturile de culturi din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Lovrin, din județul Timiș. Cultura unde s-a aplicat tehnologia Chemirol Agro a avut spice mai mari, iar plantele s-au menținut sănătoase și viguroase până la recoltare.

    Soluțiile oferite de Chemirol Agro au fost aplicate la cultura de grâu, fiind efectuate patru tratamente pe parcursul întregii stări de vegetație a culturii. Având în vedere problemele întâmpinate din cauza vremii, adaptabilitatea produselor Chemirol Agro au contribuit la sprijinirea culturii chiar și în condițiile în care alte tratamente nu au putut fi aplicate.

    Au fost efectuate patru tratamente. În primă fază, din cauză că în primăvară ne-am confruntat cu diferențe de temperaturi, primul tratament cu produse de protecție a plantelor nu a putut fi aplicat, așa că am luat decizia de a aplica, pe 29 martie, doi biostimulatori, Kelpak și Dynamic Cresco, împreună cu adjuvanții – Asystent+ și Stablix pH”, a declarat Dana Sâmbotin, Director Tehnic Chemirol Agro România.

    În aprilie, cultura de grâu a beneficiat de un tratament cu două fungicide, un erbicid și un insecticid. La amestec s-a adăugat și adjuvantul pentru corecția ph-ului și durității apei – Stablix pH.

    Al treilea tratament la cultura de grâu s-a făcut la începutul lunii mai, când s-a aplicat biostimulatorul Kelpak și foliarul Agrosol Max. Alături de cele de mai sus, s-a aplicat un fungicid, un erbicid și un insecticid. La amestec s-a făcut corecția pH-ului și durității apei cu produsul Stablix pH.

    Ultimul tratament la grâul de la SCDA Lovrin s-a aplicat pe data de 30 mai, când s-a mai intervenit la loturile Chemirol Agro cu un fungicid, dar și cu doi adjuvanți – Stablix pH și Asystent+.

    În toate aplicările s-a utilizat Asystent+, un preparat de umezire ce mărește considerabil aderența și pătrunderea pesticidelor în plantă.

    Diferențe vizibile față de lotul martor

    Diferențele între cultura unde s-a aplicat tehnologia Chemirol și loturile martor au fost vizibile, inclusiv la nivelul de aspect al spicului și la estimarea producției.

    ”Diferențele între partea tratată și cea netratată sunt vizibile, plantele sunt frumoase având de la o rădăcină mult mai bună – observăm dezvoltarea rădăcinilor adventive, dar și o tulpină mai sănătoasă, mai viguroasă, câștigând chiar un etaj verde la partea tratată până la un spic uniform, mai mare”, a spus Dana Sâmbotin, Director Tehnic Chemirol Agro România.

    Produsul Kelpak, una dintre vedetele portofoliului Chemirol Agro

    Rezultatele obținute prin aplicarea biostimulatorului Kelpak au fost evaluate și apreciate și de către Riaan Lourens, reprezentant tehnic global al companiei care produce cunoscutul produs de nutriție a plantelor.

    ”Reprezint compania Kelp Products International ce are în portofoliu produsul Kelpak. Este un produs pe bază de alge marine ce se utilizează pentru culturile agricole pentru a le ajuta germinația, dezvoltarea plantelor tinere, dar și pentru a combate efectul stresului la nivelul plantelor și, în final, de creștere a producției”, a declarat Riaan Lourens, care s-a declarat onorat să participe la evenimentul în care s-au prezentat rezultatele aplicării la grâu a produselor din portofoliul Chemirol Agro, inclusiv a produsului Kelpak.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA