• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Bakto Kompleks – preparatul natural care accelerează descompunerea materiei organice din sol, a reziduurilor de recoltă, a gunoiului de grajd sau a culturilor verzi

  Roxana Dobre -

  Bakto Kompleks face parte din familia biostimulatorilor de creștere și este un produs dezvoltat de Chemirol, cel mai mare distribuitor de produse agricole din Polonia. Acesta poate fi utilizat pentru stimularea diferitelor culturi, fiind un preparat natural care accelerează descompunerea materiei organice din sol, cum ar fi resturile vegetale, gunoiul de grajd și culturile verzi.

  Din grija pentru calitatea solurilor noastre, un grup de microbiologi, cu peste 20 de ani de experiență, a dezvoltat acest preparat. Acest lucru a fost posibil datorită separării, după mulți ani de cercetare, a 5 bacterii de sol, complementare, foarte eficiente din grupa Bacillus. Bacteriile cu spori permit o utilizare largă a produsului Bakto Kompleks și asigură un efect rapid încă din primul an de utilizare.

  Ce este Bakto Kompleks?

  Bakto Kompleks este un biostimulator de creștere care completează acțiunea altor îngrășăminte prin sporirea activității fiziologice a plantelor și prin prevenirea stresului abiotic determinat de secetă sau de salinitatea solului.

  Biostimulatorii de creștere sunt amestecuri complexe de componente ale căror mecanisme de acțiune au efecte pozitive asupra productivității plantelor prin îmbunătățirea unor procese precum fotosinteza, modularea fitohormonilor, absorbția nutrienților și a apei, dar și prin activarea genelor responsabile de rezistența la stresul abiotic și modificări ale structurii și fenologiei plantelor. Aceste molecule sunt implicate în reglarea diferitelor procese de creștere și dezvoltare, determinând forma florilor și a frunzelor, controlând lungimea rădăcinilor și grosimea tulpinii sau inducerea metabolismului de biosinteză secundară.

  Cum acționează Bakto Kompleks?

  Bakto Kompleks acționează cu ajutorul tehnologiei de îmbunătățire a fertilității solului, completând acțiunea altor îngrășăminte. Produsul crește în mod natural cantitatea de humus, reduce levigarea mineralelor din sol și, de asemenea, îmbunătățește capacitatea de reținere în sol a apei și a mineralelor, creând condiții mai bune pentru creșterea plantelor. Astfel, acest biostimulator de creștere dezvoltat de Chemirol îmbunătățește sănătatea plantelor, le face rezistente la secetă și crește producția, echilibrând costurile de fertilizare și de irigare.

  Iată câteva dintre cele mai importante caracteristici ale produsului Bakto Kompleks:

  – hrănește solul;
  – îmbunătățește structura solului;
  – mineralizează reziduurile de după recoltă;
  – păstrează apa și mineralele;
  – îmbunătățește sănătatea plantelor;
  – reduce costurile de fertilizare și de irigare;
  – crește randamentul producției.

  De ce merită să folosești Bakto Kompleks?

  Mineralizarea reziduurilor în descompunere este o sursă majoră de nutrienți pentru plante în zonele cu un grad ridicat de soluri puternic erodate, cu o fertilitate minerală redusă. Preparatele organice naturale care accelerează descompunerea materiei organice din sol, precum este produsul Bakto Kompleks, maximizează utilizarea nutrienților prezenți în sol sau adăugați în timpul fertilizării. Ingredientele funcționale pentru nutriția plantelor, din acest biostimulator de creștere, contribuie la reducerea amprentei ecologice a culturilor agricole. În plus, acestea susțin creșterea fertilității solurilor prin restabilirea unui nivel de materie organică necesar pentru o creștere sănătoasă a plantelor.

  Mai mult de atât, Bakto Kompleks, din gama de produse Chemirol Agro, accelerează mineralizarea reziduurilor de recoltă, a gunoiului de grajd și a culturilor intermediare, determinând o recuperare mai rapidă a elementelor din resturi, fără pierderi sau costuri suplimentare.

  Alte beneficii ale utilizării Bakto Kompleks:

  -favorizează dezvoltarea microflorei care însoțește creșterea rădăcinilor (influențează producția de hormoni vegetali);
  -reduce presiunea bolilor plantelor din sol, distrugând factorii patogeni din mediul solului;
  -îmbunătățește structura solului;
  -pH-ul solului crește mai repede;
  -permite plantelor să utilizeze nutrienții prezenți în sol în forme care nu le sunt încă disponibile;
  -declanșează reacții biochimice în sol care afectează echilibrul compușilor de azot, fosfor și sulf.

  Pentru ce culturi este indicat Bakto Kompleks?

  -Cereale;
  -Porumb;
  -Floarea-soarelui;
  -Rapiță;
  -Cartof;
  -Sfeclă de zahăr;
  -Livezi

  Cum se utilizează Bakto Kompleks?

  Stropirea se poate realiza atât înainte de cultivarea solului, cât și în fazele timpurii de dezvoltare ale plantelor. Preparatul realizat cu ajutorul Bakto Kompleks nu trebuie utilizat în perioadele de arșiță, atunci când razele solare depășesc 7 UV, cu excepția cazului în care imediat după aplicarea produsului are loc și prelucrarea solului. Doza recomandată este de 1 L/ha pentru orice tip de cultură.

  Bakto Kompleks împreună cu alte produse

  Bakto Kompleks poate fi aplicat împreună cu:
  -Doza UAN;
  -Acizi humici;
  -Produse de protecție a plantelor (SOR), inclusiv glifosatul;
  -Îngrășăminte foliare;
  -Doza standard de uree;
  -Îngrășământ natural lichid.

  Bakto Kompleks – biostimulatorul ideal pentru agricultură

  Bakto Kompleks, din gama Chemirol Agro, are un certificat de calitate a produsului emis de Institutul de Știința Solului și Cultivarea Plantelor din Polonia, care a apreciat și premiat eforturile depuse de Chemirol în ceea ce privește complexitatea și sustenabilitatea Bakto Kompleks.

  Consultanță agricolă potrivită nevoilor tale 

  Chemirol Agro România este un consilier în agricultură gata să-ți ofere informații actualizate despre protecția și fertilizarea culturilor de grâu, rapiță, porumb, floarea soarelui, sfeclă de zahăr, cartofi, legume, vie și livezi, astfel încât acestea să dea un randament cât mai mare și de bună calitate. Compania pune la dispoziția fermierilor cataloage ușor de urmărit ale produselor Chemirol, cu ajutorul cărora alegerea tehnologiilor potrivite pentru protecția culturilor agricole, pomicole și legumicole devine o sarcină mult mai simplă. Grație consultanței personalizate poți găsi produsul de protecție a plantelor, biostimulantul sau îngrășământul potrivit problemelor culturii tale.

  Portofoliul Chemirol Agro include peste 20 de branduri de încredere, ceea ce sporește cota de piață a soluțiilor competitive din punct de vedere al costurilor, iar oferta este completată de o gamă largă de biostimulatori de creștere, fertilizanți foliari și adjuvanți.

  Pentru mai multe detalii accesează: https://chemirol-agro.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro

  Ultimele știri

  Bursă instituită de Rodbun în amintirea lui Irinel Sacu, directorul tehnic decedat tragic într-un accident rutier Hoții au furat din câmp pompele folosite pentru irigarea culturilor agricole Danone și-a vândut în pierdere activele din Rusia