• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Boicot? Rusia interzice importurile de carne de vită din România FIX în ziua în care parlamentarii ratifică Acordul de asociere a UE cu Republica Moldova şi Ucraina

  agrointeligenta.ro -

  Anunţul făcut de Rusia de a interzice importurile de carne de vită românească pare a avea o încărcătură politică greu de contestat. Decizia marii puteri din est vine exact în ziua în care Camera Deputaţilor ratifică Acordul de asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

  Autorităţile competente din România apreciază decizia Rusiei ca fiind complet nejustificată, cu atât mai mult cu cât de la noi din ţară nu pleacă nici un kilogram de carne de vită înspre Rusia.

  Astfel, cazul atipic de encefalopatie spongiformă bovină (ESB) depistat la o carcasă de bovină din România nu prezintă niciun risc pentru sănătatea populaţiei, iar autorităţile veterinare au luat absolut toate măsurile ca şi în cazul bolilor transmisibile clasice, a declarat astăzi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu.

  „În urma investigaţiilor făcute până în acest moment şi având confirmarea a două laboratoare de referinţă, cel naţional pentru encefalopatie spongiformă bovină din cadrul IDSA şi cel european din Marea Britanie, putem spune cu certitudine că este un caz atipic de ESB, cazurile atipice apărând în mod spontan şi natural la bovinele de peste doi ani şi jumătate. Acesta nu prezintă niciun risc pentru sănătatea populaţiei, dar indiferent de acest lucru, noi am luat absolut toate măsurile ca şi în cazul encefalopatiilor spongiforme transmisibile clasice”, a precizat Mănăstireanu.

  Şeful ANSVSA s-a arătat surprins de reacţia Rusiei în acest caz, mai ales că Rusia nu importă carne de bovine din ţara noastră, iar România a anunţat cazul la Oficiul Internaţional pentru Epizootii (OIE), la Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară ( EFSA) şi la Centrul european de prevenire şi control al bolilor.

  „Rusia nu importă de la noi carne de vită şi nu înţeleg de ce apărut această reacţie a Rusiei, în condiţiile în care noi am informat OIE şi în acel moment află toate statele membre a acestui for internaţional. De asemenea, am informat şi EFSA şi Centrul european de prevenire şi control al bolilor, iar cazurile atipice nu sunt cazuri care aduc atingere siguranţei alimentare. Din acest punct de vedere toată populaţia să stea liniştită pentru că nu s-a dus o atingere siguranţei alimentare a României. Ancheta este în curs de desfăşurare, iar când va fi finalizată o să facem publice toate datele”, a mai spus Mănăstireanu, citat de RTV.net.

  Anunţul făcut de Rusia astăzi are miros de boicot, dacă este să luăm în considerare că astăzi, parlamentarii din Camera Deputaţilor vor ratifica Acordul de asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, dar şi cel cu Georgia şi Ucraina. Mâine, un vot similar va fi exprimat de către membrii Senatului României.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Căutare în articole