• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dan Motreanu: Alături de alți eurodeputați, am convins CE să deblocheze bani din rezerva de criză, ceea ce se întâmplă rar

    Roxana Dobre -

    Comisia Europeană a prelungit până la 15 septembrie restricțiile pentru importurile de cereale din Ucraina, a anunțat eurodeputatul Dan Motreanu. Oficialul a amintit că s-a implicat, alături de europarlamentarul Dan Buda, pentru sprijinirea fermierilor români și a solicitat măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale.

    Eurodeputatul român, Dan Motreanu, a anunțat astăzi, marți – 6 iunie, într-o postare pe pagina sa de socializare că CE a prelungit restricțiile pentru importurile de cereale din Ucraina. Potrivit oficialului european, decizia vizează România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și Slovacia. Restricțiile se referă la importurile de grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui.

    ”Punerea în liberă circulație sau plasarea sub regim de antrepozit vamal, de zonă liberă sau de perfecționare activă a acestor produse este permisă numai în alte state membre decât Bulgaria, Polonia, România, Slovacia sau Ungaria, prevede regulamentul aprobat de UE”, a arătat Dan Motreanu.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat despre decizia CE în premieră aici: Comisia Europeană a publicat regulamentul care prelungește restricțiile la importurile din Ucraina

    Comisia Europeană a anunţat luni că UE a extins până în 15 septembrie restricţiile la importurile de cerealele din Ucraina cerute de cinci state memebre, printre care și România

    România va primi încă 29,7 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru sprijinirea fermierilor

    Dan Motreanu a mai arătat că Comisia Europeană pregătește un nou pachet de sprijin financiar pentru fermierii din aceste țări în valoare de 100 milioane euro. Acordarea celui de-al doilea pachet de sprijin este legată de suspendarea de către Ungaria a măsurii unilaterale care vizează grânele ucrainene. România va primi încă 29,7 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru sprijinirea fermierilor afectați de fluxul de grâne ieftine din Ucraina, a mai adus lămuriri eurodeputatul român.

    Conform acestuia, suma va fi completată cu fonduri de la bugetul de stat.

    Citiți și: Daea despre al doilea ajutor pentru fermieri: ”Ungaria să-şi suspende măsura, iar Comisia să dea drumul la bani”

    Dan Motreanu, eurodeputat: M-am implicat în sprijinirea fermierilor români încă de la început

    Eurodeputatul român, Dan Motreanu, a dezvăluit că s-a implicat încă de la început pentru sprijinirea fermierilor români, astfel încât aceștia să primească sumele cuvenite de la Comisia Europeană.

    ”M-am implicat în sprijinirea fermierilor români încă de la început. Am solicitat Comisiei Europene, împreună cu colegul meu Daniel Buda, măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale. Ni s-au alăturat colegii din grupul PPE România și o serie de eurodeputați din statele învecinate. Am convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva de criză a UE, ceea ce se întâmplă rar”, a mai arătat Dan Motreanu.

    Acesta a reamintit că producătorii agricoli români din sectorul cereale beneficiază deja de un ajutor în valoare de 20,1 milioane de euro. Jumătate din bani provin de la Comisia Europeană și jumătate de la bugetul de stat.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere

    Ultimele știri

    Rasa de oi Suffolk: caracteristici, productivitate, întreținere NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor Ajutoarele de stat pentru fermieri – prelungite până la finalul anului