• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • USDA a redus estimările pentru producția mondială de grâu și cereale furajere

  Mircea Olteanu -

  Potrivit Departamentului american al Agriculturii (USDA), estimările globale privind aprovizionarea cu grâu pentru sezonul 2022/2023 indică o producție mai scăzută, reducerea consumului, exporturi crescute și stocuri mai mari, relatează portalul Farmer.pl.

  Se estimează că oferta de grâu va fi mai mică cu 1,1 milioane de tone, scăzând la 1,052 miliarde de tone, întrucât producția mai redusă va fi doar parțial compensată de stocurile inițiale mai mari. Producția de grâu la nivel mondial a fost estimată în iulie la 771,64 milioane de tone, adică cu 1,79 milioane de tone mai puțin față de ​​luna iunie.

  Revizuirea în scădere a recoltelor din Uniunea Europeană, Ucraina și Argentina este doar parțial compensată de creșterile pentru Canada, Statele Unite și Rusia. Prognoza privind producție UE a fost redusă cu 2,0 milioane de tone, la 134,1 milioane de tone, deoarece seceta prelungită a redus perspectivele producției în unele țări europene, în special în Spania, Italia și Germania. Estimarea privind producția în Ucraina a fost, de asemenea, redusă cu 2,0 milioane de tone, până la 19,5 milioane, ca urmare a reducerii suprafeței cultivate. Pe de altă parte, se estimează că producția Canadei va crește cu 1,0 milioane de tone, până la nivelul de 34,0 milioane, reflectând o suprafață cultivată mai mare decât cea prevăzută anterior.

  Potrivit USDA, în sezonul 2022/2023, volumul comerțului mondial cu grâu este de așteptat să crească cu 0,9 milioane de tone, până la 205,5 milioane de tone, deoarece exporturile mai mari din Canada și SUA vor fi doar parțial compensate de exporturile mai scăzute din Argentina și UE.

  Consumul mondial se estimează că va scădea cu 1,8 milioane de tone, la 784,2 milioane, în principal din cauza reducerii utilizării furajelor în Uniunea Europeană și Ucraina.

  Totodată, USDA prognozează că stocurile mondiale de grâu vor crește în sezonul 2022/2023 cu 0,7 milioane de tone, până la 267,5 milioane de tone, dar vor rămâne la cel mai redus după sezonul 2016/2017.

  Scăderea producției de cereale furajere

  Perspectivele pe luna iulie pentru producția mondială de cereale furajere în sezonul 2022/2023 indică o scădere a producției și consumului (1,477 miliarde de tone), precum și stocuri mai mari față de luna precedentă.

  Producția mondială de porumb este în scădere, iar reducerile din Rusia, UE și Kenya sunt doar parțial compensate de creșterile din Paraguay. Estimările privind producția de porumb din Rusia au fost reduse ca urmare a diminuării suprafeței cultivate. Producția de porumb în UE este în scădere din cauza declinului prognozat pentru Italia.

  Totodată, se estimează că producția mondială de orz pentru sezonul 2022/2023 va scădea din cauza declinului din Canada și UE.

  Principalele schimbări prognozate în ceea ce privește comerțul mondial în sezonul 2022/2023 includ exporturi mai mari de porumb din Paraguay și mai reduse din Rusia. De asemenea, se estimează exporturi mai mici de orz din Canada și UE.

  Prognoza privind stocurile mondiale de porumb la finalul sezonului indică o creștere ușoară față de luna precedentă, până la 313,0 milioane de tone.


  Te-ar mai putea interesa

  Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi torențiale în jumătate de ţară. Județe sub alertă! Ploi, vânt puternic și grindină – alertă meteo emisă de ANM pentru 13 județe

  Ultimele știri

  Semănătoarea strip-till Czajkowski și dezmiriștitorul Kelly Tillage păstrează apa în sol Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h! Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!”