• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Anvelopele VF protejează mai bine solul?

  Mircea Olteanu -

  Anvelopele VF – Very High Flexion (VF) – protejează solul? O întrebare la care cercetătorii au oferit un răspuns în urma unui studiu realizat în recent. Astfel, studiul științific, realizat în Danemarca, a examinat influența anvelopelor Very High Flexion (VF) și a ajuns la concluzia că acestea protejează solul.

  Protecția solului este mult în atenție în ultima perioadă, mai ales de când toată lumea a realizat că solul este cel mai valoros bun de producție al oricărui fermier. Pentru a putea lucra cu utilaje grele pe câmp trebuie găsite soluții practice, iar anvelopele VF sunt luate în considerare de ceva timp. Un studiu științific din Danemarca a confirmat recent efectul pozitiv al acestor anvelope.

  Sistem de monitorizare a presiunii anvelopelor

  În cadrul unui test, anvelopele convenționale cu o presiune de 2,2-2,5 bari pentru tractor și 3,0 bari pentru remorcă au concurat cu anvelopele Alliance VF – acesta din urmă având o presiune de 1,0 bar. Dimensiunile anvelopelor testate au fost identice.

  „Presiunea scăzută din anvelopele Alliance VF înjumătățește adâncimea amprentei la sol atunci când împrăștie gunoiul de grajd, de la 79 la 45 mm. În același timp, gradul de patinare a roților a fost redus cu 4,4%. De asemenea, când am măsurat densitatea solului cu un penetrometru, am putut observa o compactare mai mică a solului la amprentele anvelopelor VF, de la 0 la 40 cm adâncime”, a explicat Henning Sjørslev Lyngvig, cercetătorul care a urmărit testele.

  Anvelopele VF au oferit randamente mai bune

  În plus, volumul recoltelor a arătat că randamentele sunt cu aproximativ 10% mai mari în cazul anvelopelor VF decât în cel al anvelopelor convenționale.

  „Per total, efectele conduc la beneficii măsurabile pentru fermieri, sub formă de creșteri ale randamentului între 1,5 și 2,2% pe hectar. În plus, experimentul a arătat că anvelopele VF reduc alunecarea cu 4,4%, rezultând economii suplimentare de combustibil”, a punctat Henning Sjørslev Lyngvig.

  Cu toate acestea, efectul pozitiv al tehnologiei VF se observă numai în cazul în care întreaga combinație de utilaje este echipată cu anvelopele adecvate și o presiune a aerului de până la 0,8 bari. Dacă un tractor cu anvelope VF este urmat de un utilaj sau remorcă cu anvelope standard (presiunea aerului 2-4 bar), efectul este anulat. Doar o abordare holistică duce la randamente mai mari și la efecte pozitive asupra structurii solului.

  Rezultate confirmate

  Datele din Danemarca confirmă rezultatele unui studiu anterior din Franța, în care anvelopele Alliance VF s-au dovedit superioare anvelopelor premium IF.

  Angelo Noronha, președintele pentru Europa la Yokohama Off-Highway Tyres, a subliniat: „Apreciem foarte mult contribuția științifică a părților independente, cum ar fi SEGES Innovation, și suntem mulțumiți de rezultatele constant pozitive. Cercetarea științifică este un element indispensabil al oricărei dezvoltări de anvelope la Yokohama”.


  Te-ar mai putea interesa

  Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile! Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă

  Ultimele știri

  Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului” Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată