• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Noi alerte meteo. Fenomene extreme anunțate de meteorologi până vineri

    agrointeligenta.ro -

    Fenomene meteo extreme anunțate de meteorologi pentru următoarele zile. Cea mai mare parte a țării continuă să se confrunte cu temperaturi caniculare, dar nu sunt excluse și vântul puternic, vijeliile și, izolat, averse torențiale.

    Mesaj 1 de avertizare meteorologică

    Cod Galben

    Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat
    Interval de valabilitate: 26 iulie

    Pe parcursul zilei de marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

    Cod Portocaliu

    Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat
    Interval de valabilitate: 26 iulie

    Marți (26 iulie) în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…39 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

    Hartă ANM aferentă mesajului 1 (26 iulie 2022)

    Mesaj 2 de atenționare meteorologică

    Cod Galben

    Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii
    Interval de valabilitate: 26 iulie, ora 18:00 – 27 iulie, ora 03:00

    În intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h), descărcări electrice și izolat averse torenţiale.

    Hartă ANM aferentă mesajului 2 (26 iulie 2022)

    Mesaj 1 de avertizare meteorologică

    Cod Galben

    Interval de valabilitate: 27, 28 și 29 iulie
    Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

    În intervalul menționat valul de căldură se va menține în special în jumătatea de sud a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

    Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă, cu precădere în sudul și sud-estul țării.

    Cod Portocaliu

    Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat
    Interval de valabilitate: 27 iulie

    Miercuri (27 iulie), în Oltenia și Muntenia valul de căldură va persista. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

    Pe parcursul zilei de miercuri (27 iulie), local în zonele de munte și în centru, iar după-amiaza și în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

    Hartă ANM aferentă mesajului 3 (26 iulie 2022)


    Te-ar mai putea interesa

    Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini