• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Apel al ministrului Petre Daea: ”Cumpărați legume de la producători locali, să le dăm sprijin!”

    Angelica Lefter -

    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, îi îndeamnă pe cumpărătorii români să achiziționeze legume de la fermierii autohtoni, pentru a-si sprijini în aceste momente în care seceta a afectat întreaga țară.

    În contextul în care legumicultorii se plâng că munca lor nu este apreciată la justă valoare și că prețurile legumelor românești sunt în scădere, ajungând uneori să arunce la groapa de gunoi cantități semnificative de tomate, castraveți sau varză deoarece piața este invadată de produse străine, Petre Daea îndeamnă românii să cumpere de la producătorii locali. Asta în contextul în care unii cumpărători se plâng la rândul lor de prețurile prea mari de la tarabă.

    ”Va rog pe toți să cumpărați legume de la producători locali, să le dăm sprijin. Fiecare își dorește ce e bine pentru ei. Fermierul vrea să ia cât mai mult, că muncește”, a spus Petre Daea, astăzi, joi – 4 august, într-o conferință de presă.

    Întrebat de jurnaliști despre prețul mic al legumelor, ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă, că, la legume el are ”un preţ al respectului”, spunând că atât cât îi cere fermierul, atât îi dă, arătând că și fermierul face concesii asupra prețului atunci când este cazul.

    ”Să faci legume, mai ales în condiţiile acestea, este extraordinar de greu şi din acest punct de vedere spun că preţul respectului, faţă de munca lui şi ei sunt respectuoşi faţă de consumatori. Am văzut peste tot cum scad preţurile, a fost 4 lei, l-a tăiat şi a lăsat 3,5 lei”, susţine Daea.

    El a constatat că legumele românești sunt în cantități considerabile pe piață și a apreciat efortul legumicultorilor de a folosi orice resursă de apă pentru producțiile lor, apreciindu-le munca.

    ”Am văzut peste tot, avem legume, pentru că fermierii sunt lângă surse de apă. Unde au sursă de apă stabilă acolo sunt fermierii. Eu am un preț la legume: prețul respectului. Daea se oprește și ia de la fermier tot ce are el, știu cu câtă greutate se fac, și cât îmi cere atât îi dau”, a mai spus șeful de la Agricultură.


    Te-ar mai putea interesa

    Un fermier produce mana cerească, alimentul biblic uitat de decenii Cel mai mare producător de carne de porc din România și-a deschis primul magazin propriu Subvenția APIA pentru pârloagă – 58,18 euro/ha. Model de calcul pentru o fermă cu 100 ha

    Ultimele știri

    Febra aftoasă a apărut la o fermă ce luase toate măsurile de biosecuritate. Angajații se mutaseră la fermă pentru a nu aduce virusul Combaterea în preemergență și în postemergență timpurie a buruienilor din culturile de porumb și floarea soarelui – două soluții foarte eficiente oferite de FMC Fermierii au de unde alege. Agrii recomandă mai multe fungicide contra septoriozei la grâu