• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Medicii veterinari din Polonia pregătesc un protest pe tema salariilor

  Mircea Olteanu -

  O organizație care reprezintă medicii veterinari din Polonia a anunțat recent că ”posibilitățile de a obține salarii decente prin negocieri au fost deja epuizate” și singurul mijloc de a atinge obiectivele stabilite este ”un protest de solidaritate al întregii comunități de medici veterinari și angajați ai Inspecției Veterinare”.

  În cursul negocierilor medicilor veterinari cu prim-ministrul Kowalczyk a fost convenit un proiect comun de regulament al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării rurale privind condițiile și cuantumul remunerației pentru desfășurarea activităților de către medicii veterinari și alte persoane desemnate de medicul veterinar districtual.

  Cu toate acestea, după publicarea raportului de consultare privind proiectul regulamentului menționat, medicii veterinari au concluzionat că Ministerul Agriculturii și-a încălcat aranjamentele.

  Drept urmare, organizația care reprezintă medicii veterinari din Polonia – Comitetul de protest al Acordului de la Varșovia – a indicat că a inițiat procesul de organizare a unui protest.

  ”Având în vedere faptul că guvernul și-a încălcat aranjamentele făcute în timpul negocierilor, prin publicarea regulamentului într-o formă pe care nu o acceptăm, nefavorabil medicilor veterinari desemnați, Comitetul de Protest al Acordului de la Varșovia declară că posibilitățile de a obține salarii echitabile prin negocieri au fost epuizate”, se arată într-un comunicat dat publicității de organizație.

  ”Sngurul mijloc de realizare a obiectivelor de mai sus este un protest comun al întregii comunități de medici veterinari și angajați ai Inspecției Veterinare. Prin urmare, Comitetul de Protest continuă organizarea protestului, iar succesul acestuia depinde de solidaritatea și participarea hotărâtă a tuturor”, a subliniat organizația.

  Primul pas va fi o întâlnire a ”tuturor medicilor veterinari și angajaților Inspecției Veterinare, care va avea loc în data de 28 august 2022”.

  Organizația a transmis că scopul activităților curente ale Comitetului de protest al Acordului de la Varșovia este:

  – adoptarea de către Guvernul Poloniei a regulamentului privind salarizarea în conținutul elaborat și convenit cu ministrul Agriculturii, Henryk Kowalczyk;
  – acceptarea de către Guvernul Poloniei a observațiilor medicilor veterinari la Regulamentul privind taxele;
  – asigurarea resurselor financiare pentru majorarea salariilor angajaților din unitățile organizatorice ale Inspecției Veterinare, în care nu s-a efectuat recenta reglementare a acestora;
  – asigurarea unor resurse adecvate pentru medicii veterinari și personalul inspecției veterinare în bugetul pe anul 2023.

  ”Facem apel la voi toți să arătați în această situație dificilă o atitudine de solidaritate demnă de un medic veterinar și de un angajat al Inspecției Veterinare (…) Viitorul nostru este în mâinile noastre – nimeni nu o va face pentru noi”, subliniază Comisia de protest, potrivit portalului farmer.pl.


  Te-ar mai putea interesa

  Cuantum APIA pentru ANTZ ovine/caprine: 4,82 euro pe cap de animal Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA După articolul Agrointeligența, ANSVSA a decis că autorizațiile obținute de fermieri rămân valabile Ce impozit plătește la stat un oier cu 100 de oi pe persoană fizică Găinile nu mai fac ouă – cauze. Ce remedii există

  Ultimele știri

  Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată Ucraina cere ajutorul României în exportul de cereale. S-a propus o nouă rută pe Dunăre Avansul la programele Tomata și Usturoiul – aprobat de Comisia Europeană Anunț făcut astăzi de APIA pentru crescătorii de bovine Subvenția APIA care a scăzut la jumătate față de anul trecut