• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cât te costă să îți faci crescătorie de pești: Investiția minimă pentru amenajarea unei suprafețe de un hectar, 300.000 de euro

    agrointeligenta.ro -

    Ferma de pești presupune o investiție consistentă încă de la înființare. Amenajarea cu sistem clasic a unei suprafețe de un hectar de teren costă minimum 300.000 de euro, iar înființarea unei ferme de caviar ajunge la 5 milioane de euro. Vestea bună este că pentru fermele piscicole se pot accesa fonduri europene.

    Pentru a deschide o fermă piscicolă ați avea nevoie de o investiţie de minim 300.000 de euro pentru amenajarea fermei cu un sistem clasic pe o suprafaţă de un hectar. Sistem clasic înseamnă bazine cu instalaţie de alimentare/evacuare, sisteme de deznisipare, teren în jurul digurilor sau bazine de beton. La acest preţ se adaugă costul peştilor pentru popularea bazinelor.

    În cazul fermelor de sturioni, investitorul are nevoie de mult mai mult capital. „Investiţia unei ferme care să producă un 4 – 5 tone de caviar pe an, continuu, în fiecare an când intră ferma la maturitate, poate să se ducă până în 5 milioane de euro. Depinde ce vrei să faci. În cel mult 12 ani îşi poate scoate investiţia, cele 5 milioane. Dar 60 la sută din cele 5 milioane sunt bani europeni. Restul îi pune investitorul, dar sunt facilităţi: 10 la sută dacă ai pământ, pe care îl pui în cofinanţare. Din punctul meu de vedere s-au dezvoltat o serie de proiecte de genul acesta şi eu urmăresc să văd că şi funcţionează. Într-un orizont de 4 – 5 ani cred că vor începe să producă”, a declarat pentru Mediafax Neculai Patriche, directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi.

    Un kilogram de sturion din România se vinde la preţuri cuprinse între 11 şi 15 euro, iar caviarul depăşeşte 500 de lei pentru 50 de grame, în timp ce caviarul de import depăşeşte 600 de lei pentru 30 de grame.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier: Varza românească e tocată pe câmp, în timp ce varza din import e tocată în farfurie! Fermierul care a semnat pentru arenda de 7 tone/ha: ”Nu mă judecați! Această pășune m-a salvat de la faliment” Cum a reușit primarul din Păulești să cadastreze toată comuna cu ajutorul fondurilor europene

    Ultimele știri

    Fabrica Luduș a încheiat campania din acest an. Mihaela Neagu: ”De sărbători, fiecare român va mânca ceva dulce făcut cu zahăr românesc” Noile reguli fiscale și sancțiuni legale pentru persoanele fizice și juridice din 2026 AAC îl confruntă pe președintele Nicușor Dan: Cu ce fermieri v-ați consultat care să fie de acord cu Mercosur?