Biostimulatorii potriviți pentru o cultură de pepeni așa cum trebuie să fie
Adrian Radu -Alexandru Ignat lucrează 250 de hectare în Dobrun, județul Olt. Pe 240 de hectare are cultură mare, iar restul sunt ocupate cu legume în spațiu deschis. La ferma lui Ignat se găsesc pepeni verzi, dovleci, ardei și varză. Toate arată bine și datorită biostimulatorilor de la Daymsa.
Aurelian Cioară, promoter Daymsa, este cel care l-a convins pe fermierul oltean să folosească biostimulatorii. I-a explicat toate avantajele utilizării lor. „Produsele Daymsa ne ajută foarte mult pe toate culturile legumicole, cât și la cultura mare, începând cu biostimulatorul de înrădăcinare Raiza Mix, pe care noi îl folosim chiar înainte de a transplanta răsadurile în câmp. Acesta ajută la înrădăcinare, ajută la depășirea stresului pe care plantele proaspăt transplantate îl pot avea. Ulterior, apar temperaturile scăzute din primăvară, cât și alte probleme din această perioadă, care este cea mai sensibilă perioadă pentru plantele transplantate în câmp”, a explicat Ignat.
Un alt produs Daymsa care l-a încântat pe fermierul din Dobrun este Naturamin WSP. Acesta conține 80% aminoacizi liberi și stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor în toate fazele de vegetație. „Vine în sprijinul nostru în momentele de stres, și anume în special la aplicarea de erbicide, unde cultura de pepeni este o cultură mai sensibilă la erbicidele antigramineice, astfel că după o stagnare de 2-3 zile am luat decizia de a aplica Naturamin WSP în doza recomandată de către Daymsa și am reușit să repornim cultura în vegetație, schimbarea apare rapid”, a completat Alexandru Ignat.
Rapiditatea cu care se văd efectele aplicării produselor Daymsa l-au convins pe Ignat să continue să le achiziționeze. A văzut că plantele sunt viguroase, cu un sistem imunitar puternic, care le ajută să lupte cu bolile. De exemplu, în ferma din Dobrun, pepenii și ardeii au trecut mai ușor peste antragnoză, alternarioză și fuzarioză cu ajutorul biostimulatorilor Daymsa.
Ignat nu s-a rezumat la Naturamin și Raiza Mix. „Biostimulatorii de înflorire și legare Cytoplant 400 și Pleniflor, în combinația potrivită, în dozele recomandate de către Aurelian Cioară, au făcut să avem o cultură de pepeni foarte frumoasă, cu lubenițe calibrate, nici foarte mari, nici foarte mici, undeva la 8-12 kg, cum de altfel se cere pe piața noastră. Biostimulatorul de coacere Naturfruit ne permite să avem o coacere uniformă, o recoltare uniformă și ne putem baza atunci când chemăm clienții în câmp că le putem oferi marfa de cea mai bună calitate”, a concluzionat Alexandru Ignat.
Toate detaliile legate de biostimulatorii marca Daymsa, dozele recomandate și avantajele aplicării acestora pot fi găsite pe site-ul www.naturgrup.ro.