• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Vinurile parfumate din struguri îngrijiți cu produse Daymsa

  Adrian Radu -

  Zona Drăgășani este renumită pentru vinurile care se produc aici, fie albe, fie roșii. De la Crâmpoșie la Fetească Neagră, vinurile din podgoriile din zonă au un parfum aparte. Vița de vie din care se culeg strugurii pentru unele soiuri este îngrijită și cu produse din portofoliul companiei Daymsa, distribuite de firma Protecția Plantelor.

  De sute de ani se fac vinuri în Podgoria Drăgășani, din județul Vâlcea. Vinuri cunoscute, vinuri consumate, vinuri obținute din struguri care au parte de o îngrijire atentă din partea celor care culeg roadele la final de an agricol. Printre strugurii albi cultivați aici se găsesc cei din soiurile Crâmpoșie, Fetească, Sauvignon, Tămâioasă Românească, în timp ce Cabernet, Fetească Neagră, Novac și Negru de Drăgășani se transformă, în final, în vinuri roșii.

  Tot în zona Drăgășani se întâlnesc și soiuri de masă, precum Victoria, Cardinal, Italia și Matilde. Câteva dintre culturile de viță de vie beneficiază de produsele de protecție din portofoliul Daymsa. Rețeaua de fitofarmacii sub umbrela Protecția Plantelor, condusă de Eugen Gherase, aduce aceste produse către viticultori. „Distribuim, printre altele, produse de la firma Daymsa, care se referă la creșterea și dezvoltarea plantelor, în situația noastră, vița de vie. Suntem în al treilea an de folosire a produsului Naturamin, care este una dintre substanțele cu cea mai mare cantitate de aminoacizi liberi care se comercializează în țară”, a declarat Gherase.

  Naturamin WSP este un fertilizant cu 80% aminoacizi liberi, care ajută la stimularea creșterii plantelor și la dezvoltarea acestora în toate fazele de vegetație. În urma aplicării acestui produs, plantele își revin repede după perioade de stres, cum ar fi boli, secetă, diferențe de temperatură sau umiditate excesivă. Daymsa recomandă 3-5 aplicări în doze de 0.5-1 l / ha în 1000 de litri de apă la vița de vie.

  Tehnologia marca Daymsa este completată de alte produse. „Noi urmărim potențarea calității și producției pentru soiul de masă Victoria, folosind în cea de-a doua parte substanțe care să îmbunătățească producția și calitatea producției. Folosim două tratamente. Primul este cu Folitex și Naturfruit, câte 1 l / ha, pentru potențarea producției, rectificarea carenței de calciu, magneziu și bor. Cel de-al doilea tratament vizează îmbunătățirea calității, îmbunătățirea calităților organoleptice și, de asemenea, urmărim să obținem câteva zile în producerea mai timpurie a strugurilor de masă din acest soi”, a explicat Eugen Gherase.

  Firma Protecția Plantelor colaborează din 2019 cu Daymsa, comercializând produsele acestei companii în rețeaua de magazine care se întinde pe 3 județe, Vâlcea, Olt și Teleorman. „De fiecare dată când mă întâlnesc cu distribuitorul nostru, domnul Gherase, nu știu cum facem, dar ajungem la o pasiune mai veche, care este vinul. Și am ajuns la Casa de Vinuri Iordache, să degustăm un vin excelent, struguri din România, cu biostimulatori de la Daymsa, care oferă o imunitate mai mare plantelor”, a completat Joaquin Gonzalez, reprezentantul Daymsa în România.

   

  Toate detaliile despre biostimulatorii Daymsa se găsesc pe site-ul www.naturgrup.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Când vine vara – anunțul șefei ANM, Elena Mateescu: Cresc temperaturile! Ce se pune în gropi la plantarea răsadurilor de castraveți Bursa cerealelor – creșteri la grâu și rapiță! Prețuri pe tonă azi, în portul Constanța

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară