• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Proteste masive cu tractoare la un eveniment unde participă și Petre Daea

    Roxana Dobre -

    Proteste masive ale fermierilor. Producătorii agricoli mari sunt nemulțumiți de impactul Green Deal asupra agriculturii, cum ar fi intenția Uniunii Europene să reducă utilizarea pesticidelor dar și redistribuirea unor sume mari către fermele de familie. Grupului de protest nu li se vor alătura micii fermieri, care sunt mulțumiți de noile reguli PAC, despre care spun că favorizează fermele familiale.

    Camera Agrară și Uniunea Fermierilor Cehi au anunțat că vor derula joi, 15 septembrie, acțiuni de protest la care vor defila și cu mașini agricole – după cum a raportat RIA Novosti. Organizațiile fermierilor cehi intenționează să organizeze demonstrații masive împotriva noii Politici Agricole Comune joi, ziua în care Praga va găzdui o reuniune informală a miniștrilor agriculturii din UE, eveniment la care va participa și ministrul Agriculturii, Petre Daea. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat oficial printr-un comunicat că Petre Daea va fi prezent în perioada 14-16 septembrie la reuniunea informală a miniștrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, ce va avea loc la Praga, Republica Cehă.

    Protestul – organizat în locul unde se vor reuni toți miniștrii Agriculturii din UE

    Președintele Camerei Agrare, Jan Dolezal, a calificat situația fermierilor drept instabilă din cauza creșterii costurilor de producție, a noii politici de subvenții și a cerințelor de mediu ale Pactului Verde European.

    Protestul va avea loc în fața Centrului de Congrese, unde se vor întâlni miniștrii UE iar grupului nu li se vor alătura micii fermieri, care sunt mulțumiți de noile reguli PAC, despre care spun că favorizează fermele familiale, după cum notează www.euractiv.com.

    De la începutul anului, reprezentanții fermelor mari au protestat față de decizia de a transfera o parte mai mare a subvențiilor către fermierii mai mici. Ei critică așa-numita redistribuire, care face parte din planul strategic ceh din cadrul Politicii Agricole Comune.

    Fermierii – nemulțumiți și de planul UE de reducere a utilizării pesticidelor

    Protestatarii vor să atragă atenția și asupra impactului Green Deal asupra agriculturii, cum ar fi planul UE de reducere a utilizării pesticidelor. Potrivit organizatorilor, fermierii vor fi obligați să reducă producția din cauza creșterii costurilor și a politicii de mediu a UE.

    „Dacă acceptăm noua politică de distribuire a sprijinului agricol așa cum este ea planificată de actualul guvern și încercăm cu orice preț să implementăm obiectivele ambițioase ale Pactului Verde pentru Europa, într-un timp atât de scurt, până în 2030, alimentele europene vor deveni un lux și cu siguranță nu vor fi pentru toată lumea”, a spus Martin Pýcha, președintele Uniunii Agricole.

    Evenimentul a fost susținut de organizații agricole din Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croația, Estonia, Lituania și România.

    „Camera Agrară a Republicii Cehe le va prezenta memorandumul Camerelor Agrare ale țărilor din Grupul Visegrad miniștrilor agriculturii din UE, care se vor reuni la Praga la acel moment, și îl va prezenta și în cadrul unei conferințe de presă”, a adăugat Jan Doležal, președintele Camerei Agrare.

    Potrivit ministerului ceh al Agriculturii, obiectivele de mediu pe termen lung față de care organizațiile au rezerve nu pot fi abandonate.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români