Isteria ”Flacăra violet” în agricultură: După cartoful mov, conopida colorată vine din urmă
agrointeligenta.ro -Conopida mov este nou apărută în piețele din toată lumea. Asemenea carfofului mov, are toate șansele să devină o legumă cu mare căutare mulțumită conținutului ridicat de antocianine, antioxidanți recunoscuți pentru efectul lor puternic în prevenirea cancerului.
Se pare că nu doar conopida violet ”amenință” să invadeze sectorul legume-fructe, ci și conopida portocalie – cu conținut ridicat de beta-caroten, și conopida verde – cu ”supliment” de clorofilă.
Potrivit specialiștilor citați de revista americană Modern Farmer, beta-carotenul din soiul portocaliu se metabolizează cu ușurință în vitamina A, în timp ce organismul celor care consumă conopida verde va beneficia de pe urma clorofilei – puternic antioxidant și bun ”curățător” al sistemului digestiv.
Deocamdată, în România, noile soiuri de conopidă colorată nu sunt disponibile în piețe sau în magazine. Totuși, după succesul cartofului mov, nu este exclus ca legumicultorii să ia în considerare anul viitor și cultivarea conopidei violet.