• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hibrizii de porumb Pioneer pe care trebuie să îi aveți în fermă, performanță în platforma AGROSHOW 2022

    Roxana Dobre -

    Compania Corteva Agriscience a avut portofoliu solid de hibrizi de porumb în platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022, care s-a desfășurat pe terenurile Agromad Crops din comuna Iepurești, sat Gorneni, județul Giurgiu. Hibrizii de porumb Pioneer au demonstrat de ce sunt în stare, chiar și în anii mai puțin favorabili din punct de vedere climatic și condiții dificile de cultivare.

    Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Corteva România și Republica Moldova, a prezentat hibrizii de porumb cultivați în cadrul platformei Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 și care au dat producții bune și, mai mult, chiar au făcut spectacol în condiții unui an care poate fi cu ușurință catalogat ca fiind dificil din punct de vedere al precipitațiilor.

    ”Suntem compania care are în spate cel mai mare istoric pe partea aceasta de hibrizi și, spunem noi, și cel mai strălucit viitor. Puteți observa în această platformă hibrizii noștri într-un an greu, într-un an dificil, când precipitațiile au fost nu reduse, ci aproape inexistente. Este un an în care porumbul nu se simte ca la el acasă și totuși hibrizii Corteva au dat un randament foarte bun”, a specificat Andrei Ciocoiu în prezentarea sa din câmp.

    AQUAmax, cel mai vândut brand de porumb boabe la nivel mondial

    Reprezentantul companiei Corteva a subliniat că hibrizii de porumb ai companiei se vând sub brandul AQUAmax, cel mai cunoscut din Europa și nu numai. Acesta asigură în condiții bune de cultivare producții cu un spor 5% versus hibrizii competitori din aceeași grupă iar în condiții de secetă, sporul la recoltă este de minim 3%.

    ”Este linia cea mai căutată de porumb boabe pe tot mapamondul. Suntem pe locul I atât pe piața din SUA, cât și pe piața din Europa cu acest brand. Ce este AQUAmax? Este promisiunea pe care o face companie pentru toți consumatorii, este promisiunea prin care spunem în felul următor: brandul AQUAmax în condiții bune va oferi peste 5% versus hibrizii competitori din aceeași grupă iar în condiții de secetă minim 3%. Este un criteriu de selecție pentru cei mai performanți hibrizi, hibrizii care vin la pachet cu un comportament extraordinar, cu un sistem radicular foarte bun, cu un sistem de închidere/deschidere a stomatelor foarte bine conturat, cu o toleranță foarte bună pentru secetă și arșiță”, a mai spus Andrei Ciocoiu.

    Hibrizii Corteva – cei mai potriviți pentru condițiile de secetă

    Practic cei mai toleranți sau potriviți hibrizi pentru condițiile de secetă sunt hibrizii companiei Corteva, a completat reprezentantul companiei.

    ”Aș enumera patru produse care fac față condițiilor din România. Vorbim de P8834 – hibrid care pe grupa de produse FAO 310 – nu are adversar în Europa, este cel mai comercializat hibrid din Europa. Mai departe, P9889, FAO 350 –  este hibridul cel mai vândut în România și anul acesta cu siguranță face spectacol, este hibridul care putem spune că îndeplinește dorința oricărui cercetător, este un hibrid care stă bine atât pentru producții între 5 și 7 tone/ha, cât și pe producții ce depășesc 15 tone/ha. Exact cum s-a mai demonstrat și veți vedea este un hibrid foarte, foarte bine adaptat zonei, cei face față unei tehnologii oricărei tehnologii”, a vorbit Andrei Ciocoiu despre performanța hibrizilor Corteva.

    În continuare prezentării, Category Marketing Manager-ul Corteva a amintit despre un alt hibrid al companiei, mai tardiv, care dă rezultate extraordinare pe hectar. ”După care P9757 – FAO 370 FAO este puțin mai tardiv, hibrid de asemenea foarte bine adaptat condițiilor din România, cu rezultate extraordinare, cu producții de peste 10 tone și în condiții de neirigat, într-un an normal”, a mai spus Andrei Ciocoiu.

    În ceea ce privește gama hibrizilor cu potențial de producție foarte mare, Andrei Ciocoiu a amintit de P9911, al doilea cel mai vândut hibrid din România, P9639 – un hibrid mai nou dar care face spectacol în condițiile potrivite -, și de P9415 care uimește prin productivitate.

    ”Avem hibrizi arhicunoscuți cum ar fi P9911, hibridul care este al doilea cel mai vândut hibrid din România și care dacă întâlnește condițiile minime necesare pentru un hibrid FAO 410, nu prea are adversar, este un hibrid foarte căutat de către cei din industrie. De asemenea, tot ce această linie putem discuta de un hibrid mai nou P9639, un FAO 350, care în condiții perfecte face spectacol, dar are nevoie de apă, are nevoie de îngrășământ. Și, de asemenea, cu același comportament putem discuta de P9415 care uimește prin productivitate, un hibrid care în condiții bune de cultură, spre exemplu în Transilvania depășește 14-15 tone/ha fără nicio problemă, cultivat în condiții favorabile”, a explicat specialistul companiei Corteva.

    Compania Corteva oferă cel mai avansat pachet tehnologic format din hibrizi AQUAmax și erbicide

    Andrei Ciocoiu a amintit că firma Corteva Agriscience pune la dispoziția fermierilor cel mai avansat pachet tehnologic format din hibrizi AQUAmax  cu erbicide care controlează foarte bine tot spectrul de buruieni din cultura de porumb dar care nu vor afecta în viitor producția.

    ”Scopul nostru nu este doar să distrugem buruienile, ci și de a proteja potențialul productiv al hibrizilor. Suntem fanii erbicidării postemergente pentru că ni se pare mai corect tehnologic să facem acest lucru și de fiecare dată acest pachet tehnologic va da rezultatele scontate. Nu stresăm porumbul, controlăm foarte bine principalele buruieni din cultură și sperăm să reușim să avem în fiecare an rezultatele de sămânță necesară. Anul acesta avem un rezultat foarte bun peste 4 puncte de market share (cotă de piață  – n.r) câștigate într-un an destul de greu. Sperăm ca și anul viitor să avem sămânța necesară să facem același lucru, pentru că și sămânța se face tot în câmp, sub același soare arzător”, a conchis specialistul.

    Hibrizii de porumb reprezintă doar o parte din portofoliul vast al Corteva Agriscience. Toate produsele de care fermierii pot beneficia pe parcursul unui an agricol pot fi consultate pe www.corteva.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Fermierii care vor avea săptămâna aceasta subvențiile APIA în conturi Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță

    Ultimele știri

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Prețul grâului și porumbului de pe stoc și din noua recoltă în portul Constanța